|

Dagelijkse gezonde maaltijden thuisbezorgd met Di-Vers

Di-Vers uit Amsterdam verzorgt voor abonnementhouders vijf dagen in de week, drie maaltijden. Hierbij wordt gezorgd dat de maaltijden gezond en gebalanceerd zijn.
Gezond kant- en – klaar eten op maat

Drie grote papieren tassen vol met eten stonden bij mijn voeten op het perron. Gezond, lekker en veel eten. Zoutloos en zo afgemeten dat alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft, binnen een week ook daadwerkelijk binnen komen.

De maaltijdpakketten en lokale voedselvoorzieningen springen als paddenstoelen de grond uit. Mensen zijn bewuster bezig met wat ze eten en dat is te merken op de markt. Wat Di-Vers heel slim doet, is dat ze de pakketten op maat maken. Allergieën en vegetarische voorkeuren kunnen doorgeven worden. Zo kan er ook besproken worden dat er gluten- of lactosevrij gekookt moet worden. Je krijgt drie maaltijden per dag en twee snacks in zulke grote porties dat een gemiddelde sporter er genoeg aan heeft.

divers-pakket

Je eigen diëtiste en kok bij Di- Vers

Ik had geen idee wat ik kon verwachten en bekeek mijn, persoonlijk samengestelde, weekmenu. Exotische namen zoals Melon Mi Melon, China Shake, Dutch Dream en Sweat Pie. Vijf keurig verpakte maaltijden in elke tas. Een tas per dag. Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje en avondeten. De volgende morgen zou ik beginnen.

De maaltijdpakketten van Di-Vers worden twee keer per week bij je thuis bezorgd. Het menu wordt samen met de koks en een diëtiste in een kleine keuken in Amsterdam samengesteld en voor je gekookt. Het pakket is ontzettend makkelijk. Vijf dagen in de week zijn alle maaltijden voor je uitgezocht, gepland en gekookt. Het enige wat je (soms) nog moet doen is opwarmen en opeten. Heel gemakkelijk als je toch gezond wil eten en wel een heel druk leven hebt.

divers-snack

Snel gezond eten als je weinig energie hebt

Keurig netjes begon in maandag met mijn maaltijden. Ontbijten met havermout, een shake tussendoor een salade als lunch, een cake tussendoor en mijn avondeten. Super handig aangezien ik de hele dag college had en ‘s avonds op mijn werk moest zijn. Geen moment hoefde ik na te denken over wat, waar en wanneer ik zou eten.

Iedere dag kant- en -klaar je eten kunnen pakken is heel anders dan wanneer je zelf kookt. Waar ik erg aan moest wennen zijn de maaltijden zonder zout. Ik begrijp heel erg goed dat minder zout veel gezonder is, maar soms miste ik een beetje pit.  Ook vond ik de ene maaltijd zoveel lekkerder dan de andere.  Zo waren een aantal tussendoortjes absoluut favoriet, vooral de Sweet Pie, de Date balls en de zomer shake . Zo lekker zelfs dat ik het recept graag zou willen hebben! Maar andere, zoals een van de ontbijtjes met banaan, vielen juist absoluut niet in de smaak.

Uitgebalanceerd eten voor Mudmasters en Air-girls met astma

Wanneer je vanwege bijvoorbeeld je astma heel zuinig met je energie om moet gaan is het geweldig dat je je dagelijkse boodschappen, het sjouwen met je tassen en het koken aan een ander over kunt laten. Maar ik kwam er achter dat ik het toch niet prettig vond dat ik niet spontaan kon plannen wat ik die dag wilde eten.

Di- vers is eigenlijk ontwikkeld voor mensen die veel sporten, dat merk je ook aan de grootte van de porties, daar heb je als volwassen man ook meer dan genoeg aan. Dus train je voor een de Mudmasters of marathon, dan is deze food service een hele goeie.
divers-salade

Kleinschalig en persoonlijk

Wil je verse, gezonde maaltijden, die ook nog naar jouw wensen kunnen worden aangepast, dan zou ik zeker voor Di-Vers kiezen boven andere bedrijven. Het bedrijf is kleinschalig en persoonlijk. Er wordt gezorgd dat elke eter gelukkig is met zijn menu. Of je nou vegetarisch bent of allergisch voor ananas (toevallig ben ik dit beiden), ze zorgen dat er een mouw aangepast kan worden.

Verder is het ontzettend leuk dat je opeens een top reden hebt om constant, de hele dag foto’s van je eten te maken!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Tekst en beeld: Eza Doortmont

Aanbevolen artikelen:

Posted by on mei 26 2015. Filed under Featured, Food, Food test. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...