|

De leukste spellen voor buiten

De zomervakantie is het perfecte moment gekomen om weer eens wat meer activiteiten buiten te ondernemen. Natuurlijk is een ouderwets potje voetbal, volleybal of basketbal een mooie invulling, maar voor de afwisseling is het ook leuk om zelf eens wat andere spelletjes uit te proberen. En mocht je je hier wat te oud voor voelen, kan je het nog altijd in gedachten houden voor een georganiseerde spelletjesmiddag met kinderen.

spelletjes-voor--buiten

Blind volleyballen

Blind volleyballen geeft net weer even een leuke twist aan het normale spel. In plaats van een normaal net, wordt er een zeil of groot doek tussen de teams in gehangen waardoor je elkaar niet ziet. De regels in het spel blijven verder wel hetzelfde. In de zomer kan je het ook nog extra leuk maken door met een natte bal (het liefst van sponzig materiaal) te spelen, dat voor nog wat meer verrassingsmomentjes zal zorgen.

Driebeensvoetbal

Een iets vaker gespeeld spel, maar zeker niet minder leuk, is driebeensvoetbal. Helemaal met de wereld kampioenschappen is dit nu lekker gepast om te spelen en toch weer net even anders dan gewoon voetbal. Om het te spelen heb je wel een twee teams met een even aantal deelnemers nodig. Iedereen kiest een partner en bindt aan één kant de benen aan elkaar vast. Daarna kan het spel beginnen!

twister-buiten

Aangepaste twister

Het was al bekend dat het normale spel van Twister leuk is, maar voor een nog moeilijkere versie van dit spel is het erg leuk om het met andere lichaamsdelen te spelen. Zo klinkt “linker elleboog op rood” al een stuk spannender dan je linkerhand. Je kan hierbij ellebogen, neuzen, oren, billen en knieën in de strijd gooien. Het spel is eventueel ook te spelen zonder twistermat met een groep, door van te voren de teams te verdelen en daarna per team een opdracht te maken in de trant van “6 ruggen, 5 voeten en 3 hoofden op de vloer”.

Dat bewegen gezond is wist je natuurlijk al en buiten krijg je er ook nog wat vitamine D bij binnen. Lekker aan de slag dus!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Bewaren

Posted by on augustus 9 2014. Filed under Featured. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021