|

Fashiontrend; grunge of ladylike met tartan

Kate wordt al sinds april in schotse ruiten gespot , maar nu is deze print ook terug te vinden op de catwalks en in de winkels.  De tartan (Schotse ruit in vakjargon) wordt voor winter 2013-2014 wel op een heel eigentijdse manier geïnterpreteerd. Vorig seizoen deed de ruit het goed dankzij Dries Van Noten, dit seizoen is de ruit meer punk à la Vivienne Westwood of juist wat meer country, zoals bij Mulberry.

Tartan heeft een rijke geschiedenis. In Schotland werd het ooit beschouwd als opstandig en zo uiteindelijk verboden. Veel later, in de jaren 70 vond tartan haar gratie in het punk tijdperk dankzij Dame Vivienne Westwood.

airmagazine-chacha-illustration Illustratie: Charissa van der Vlies (ChaCha)

Punk en Grunge

Ruiten zijn dus niet enkel stijlvol of schattig. Je kan de ruit op veel verschillende manieren stijlen. Stoer met een leren biker jacket en denim, denk Punk en Grunge (houthakkershemd!). En als je lef hebt kun je ook helemaal uitpakken en zoals bij Céline en Suno gaan voor een van top tot teen ruitenlook, maar het kan natuurlijk ook subtieler, zoals de ruitenjas van Stella McCartney en Mulberry. Dus als je nog een winterjas zoekt, denk dan eens een aan jas met ruit. Mantels zijn komende winter een musthave in je garderobe. Met de ruitjesprint vang je twee modetrends in een klap!

Schoolmeisje en Fifties
Maar het kan ook onschuldiger, zoals de schooluniformlook (Clueless!), braaf en stout tegelijk: speel met de lengte van je rok en het kleurenpllet van de print. Persoonlijk vind ik dat je moet proberen te voorkomen dat je er te preppy uit gaat zien in tartan en het dus niet lijkt alsof je op het punt staat een wiskundeklas binnen te lopen. Probeer hier een beetje de balans in te vinden.

 

En wil je de ruitentrend stijlvoller of klassieker invullen dan kan je inspiratie vinden in de Fifties. Denk aan de femme fatale uit de film noir met mantelpakjes, wollen jassen en bijpassende hoedjes met een ruitmotief.

airmagazine-chacha-fashion

Blauwe tartan  handtas, Vivenne Westwood
Rode tas met schotse ruit motief, Mango
Blauw met groene tartan rugzak, Asos

Ruitjes van top tot teen of alleen op een accessoire. Ruitjes rocken je winter! Tartan zal voor altijd in de mode zijn ongeacht het seizoen.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on oktober 25 2013. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews, Featured. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...