Gluten- en lactosevrij ontbijten met overnight oats
Alpro heeft een nieuwe lijn dranken uit, waaronder een kokos variant. Maar wat kun je er nog meer mee dan alleen drinken? En hoe komen de smaken het beste uit? Ik deel vandaag een makkelijk overnight oats recept voor een glutenvrij, sojavrij en lactosevrij ontbijt met je.
Overnight oats
Overnight oats is eigenlijk havermoutpap die je een paar uur of een nacht laat weken. Ik combineer het met chia-zaad, en nee, niet omdat het een superfood is, maar omdat een van de weinige dingen is die ik mag en eens wat afwisseling geeft naast rijstwafels en cornflakes.
Ingrediënten
♥ handje havermout
♥ 2 eetl chia zaad
♥ dadels
♥ Alpro kokosdrink
Ik heb voor deze pap de kokosdrank gebruik. De kokosdrank van Alpro heeft een hele aanwezige kokossmaak. Superlekker natuurlijk, maar hierdoor ook lang niet geschikt voor alle recepten. Voor deze pap is die perfect en combineert lekker met de smaak van de dadels.
Bereidingswijze
♥ Vul je kom met de havermout en het chia zaad. Ik gebruik gewone havermout van de Albert Heijn, maar als je heel zeker wilt weten dat je havermout glutenvrij is, dan kun je die kopen bij de biologische winkel.Dit klinkt weinig, maar chia-zaad neemt veel vocht op en zal verdubbelen in omvang.
♥ Ik voeg dadels toe, voor de lekkere zoete smaak en voor de vezels die ik vaak tekort kom doordat ik een tarwe-allergie heb.
♥ Giet de kokosdrank totdat alles onder de kokosdrank bedekt is. De havermout en het chia-zaad zal bijna alle vocht opnemen. Na ongeveer 4 uur al te eten, dus gemakkelijk ’s ochtends te maken en te nuttigen als lunch.
♥ Na een nachtje in de koelkast heb je een heerlijke smeuiige pudding met chewy zoete dadelstukjes. Ook goed te combineren met verse schijfjes banaan of grapefruit
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!