|

Glutenvrije, lactosevrije en sojavrije rabarbertaart

Als je meerdere voedselallergieen hebt, dan zijn taarten en andere zoetigheden als snel een uitdaging om te vinden in de supermarkt of zelfs bij de meest luxe banketbakker. Trek daarom je schort aan en zet je oven aan het werk met de lekkerste recepten van Airmagazine.

airmagazine-allergie-voedselallergieZomers gevoel met rabarber

Vanaf kinds af aan ben ik al gek op rabarber. Als ik de grote strengen zomers weer in de tuin omhoog zag komen, kon ik niet wachten tot ik de vuurrode stengels mocht oogsten om er dan een heerlijke en supermakkelijke compote van te maken. Maar je kunt zoveel meer met deze zoetzure smaakmaker. Zoals met het recept hieronder voor een tarte tartin, maar dan anders; een rabarber upside-down cake.

Ingrediënten

De rabarbertopping

2 eetlepels gesmolten kokosolie
100 gram witte basterdsuiker
50 gram rietsuiker
300 gram rabarber, gesneden in stukken van 1 cm

De taart

75 gram kokosolie
100 gram witte basterd suiker
1 groot ei
Halve eetlepel vanille-extract
100 gram glutenvrije bakmix (bv Schar mix C)
1 ½ theelepel bakpoeder
Snuf zout
110 ml rijstemelk (of lactosevrije melk)

Bereidingswijze
  Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak eerst de rabarbertopping als volgt:
- Smelt de kokosolie en giet deze in de ingevette vorm (23 cm bakblik of vergelijkbare tulband) – Meng de suiker goed met de rietsuiker.
- Verdeel dit over de vorm.
- Verdeel de rabarberstukken over de suiker
rabarbertaart-stap1

Maak de taartmix als volgt:
- Mix met een mixer de ongesmolten kokosolie met de suiker tot een luchtig geheel.
- Mix het ei en de vanille-extract erbij.
- Meng met een garde in een andere mengbak de bakmix, het bakpoeder en het zout bij elkaar.
- Voeg om en om kleine hoeveelheden melk en bakmix bij olie en suiker totdat alles tot een glad beslag is gemengd.
Giet het beslag over de rabarber en strijk de bovenkant glad.
Bak in de voorverwarmde over voor 50-55 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en een prikker er glad en schoon uitkomt.
Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm.
Draai de cake om door een bord op de bovenkant van de vorm te plaatsen en draai om.

rabarbertaart-allergie-eindresultaat

Het is het lekkerste om deze soja-, lactose- en glutenvrije rabarbertaart lauwwarm te eten.

Ei

Ei De allergische reacties op ei kunnen o.a. variëren van braken tot galbulten. Meer informatie


Posted by on juni 1 2013. Filed under Featured, Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021