Heerlijke mediterrane quiche, koemelkvrij
Heerlijk om mee te nemen als je gaat picknicken of als doordeweekse lunch. Deze koemelkvrije en glutenvrije quiche is altijd een succes. Gebruik onderstaand gerecht als leidraad als er ingrediënten in zitten waar je een allergische reactie op kan krijgen.
Bereidingswijze
Ingrediënten (voor 4 personen)
♥ Kant-en-klaar hartige taartdeeg. Of gebruik glutenvrij hartige taartdeeg om het recept glutenvrij te maken.
♥400 g Alpro Mild & Creamy Naturel Ongezoet
♥1 courgette
♥1 Puntpaprika
♥125 g cherry tomaten
♥3 eieren
♥2 el rode pesto
♥40 g geraspte Parmezaanse kaas
♥Alpro Lekkere en Gezonde Keuken
♥1 handje verse basilicum
♥Versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
1. Laat het deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en verwarm de oven voor op 180 °C. Begin ondertussen met het klein snijden van de courgette, de puntpaprika en de cherry tomaten voor de vulling. Verhit vervolgens een beetje Alpro Lekkere en Gezonde Keuken en bak de stukjes paprika en courgette gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
2. Klop in een kom 3 eieren los met de Alpro Mild & Creamy Naturel Ongezoet. Voeg vervolgens 20 g geraspte Parmezaanse kaas en een handjevol gehakte basilicumblaadjes toe. Roer het mengsel goed door en breng op smaak met versgemalen zout en peper.
3. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een grote plak. Bedek een ingevette bakvorm met het deeg en verwijder het overschot aan deeg langs de randjes. Bak indien nodig het deeg gedurende 10 minuten voor in een voorverwarmde oven.
4. Bestrijk de bodem met pesto en verdeel daarna de groente over de bodem. Giet het Alpro Mild & Creamy mengsel in de bakvorm en bestrooi met de overgebleven 20 g geraspte Parmezaanse kaas. Beleg de quiche met de gehalveerde cherry tomaatjes en bak de quiche gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin kleurt. Snijd hem in stukjes en serveer met wat verse basilicumblaadjes en een groene salade.
Tips
♥ Gebruik een metalen bakblik om een heerlijk knapperige deegbodem te krijgen. Metaal geleid de hitte van de oven namelijk erg goed.
Parmazaanse kaas is dat niet van koemelk?
Dit recept is verre van koemelk vrij!
Waar is Parmezaanse kaas van gemaakt?
Waar wordt parmezaanse kaas van gemaakt?
In rode pesto zit trouwens ook bijna altijd melk..
Uw titel “Heerlijke mediterrane quiche, koemelkvrij” is misleidend.
In kaas zoals verse kaas, smeerkaas, Parmezaanse kaas en strooikaas bevat altijd een koemelkeiwit.
Koemelkvrije quiche, met parmezaanse kaas? Parmezaanse kaas is gemaakt van koemelk. Verder goed recept, dank!
Ziet er heerlijk uit maar is niet koemelkerij als er kaas in zit……..
Er staat in de inleiding “ als leidraad”. De basis is namelijk met Alpro producten die geen koemelk bevatten, de kaas kun je gemakkelijk met bijv. Pecorino vervangen .