Heerlijke paprikasoep in 10 minuten
Nigella Lawson had het mooier gekund, Pierre Windt had het bevlogen kunnen vertellen Maar wij hebben hem gewoon gemaakt. We zijn 4 euro armer en 10 minuten verder maar een heerlijke DIY paprika-tomaten soep rijker. Ook nog eens zonder de kruiden waar je op zou kunnen reageren als je hooikoorts hebt trouwens.
Ingrediënten voor 2 liter paprikasoep
♥ 3 paprika
♥ 1 rode ui
♥ 2 blikjes tomaten puree
♥ 3 eetlepels bloem
♥ 1 rood pepertje
♥ Snijd de uien in ringen of halve ringen en fruit ze in een klontje bakboter.
♥ Bak de 3 eetlepels bloem 1 minuutje mee.
♥ Voeg daar de inhoud van de 2 blikjes tomaten puree toe, tot je een zeer dikke bolognese- achtige saus hebt.
♥ Nu kunnen de 3 fijn gesneden paprika’s en het pepertje erbij en roer je het geheel goed door elkaar.
♥ Voeg een halve liter water toe en herhaal dat elke 5 minuten tot je 2 liter soep hebt.
♥ Houd de deksel er goed op zodat de paprika goed doorgekookt is en de smaken met elkaar kunnen vermengen.
♥ Haal de pan van het vuur en zet je staafmixer er rechtop in en pureer de paprika en uien, zodat je een prachtig en niet te vergeten heerlijk gebonden soep hebt om van te smullen. Eet smakelijk!
Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.