|

Kindervitamines: vol suiker en allergenen

Wist je dat de meeste vitamines suiker en allergenen als noten bevatten? Het wordt aangeraden om je kindje tot zijn of haar vierde levensjaar dagelijks vitamine D te geven. Maar wat als jouw baby een voedselallergie heeft? Airmagazine zet een aantal alternatieven voor je op een rijtje.

Pindaolie en gluten

Toen we onze dochter voor het eerst vitamine D-druppeltjes gaven, smikkelde ze er van. Geen wonder, de druppeltjes van het Kruidvat zitten vol suiker, en er zat daarnaast ook nog eens gluten in! De vitamine K was niet veel beter, die was op basis van arachideolie (pinda-olie). Omdat ik zelf zoveel voedselallergieën heb probeer ik mijn kindje zo min mogelijk in contact te brengen met allergenen en ging op zoek naar alternatieven.

Suikervrije vitamine D

Gelukkig zijn er suikervrije en allergievrije alternatieve. Ik heb zelf voor de eerste 3 maanden gekozen voor de combinatiedruppels van Orthica. Deze bevatten zowel vitamine D&K en daarnaast katoenzaadolie. Na 3 maanden is het niet meer nodig om vitamine K te geven.glutenvrij-suikervrij-vitamines Nu geef ik mijn dochtertje dagelijks vitamine D- druppels (op oliebasis) van Dagravit. Orthica heeft ook voor de losse vitamine-D- druppels een goed alternatief. Daarnaast biedt de apotheker een eigen merk waarbij er ook geen suiker, lactose of gluten in zit. Bonusan heeft vitamine D- druppels in olijfolie, en is dus ook zeer geschikt!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 27 2013. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...