|

Ontdek Zuid- Afrika

Met het overlijden van Nelson Mandela staat Zuid- Afrika veel in de belangstelling. Naast een enorme historie heeft het land ook een prachtige natuur, goede wegen en genoeg bezienswaardigheden om weken zoet te zijn.

Astma in Zuid- Afrika
Uren in de bus van Pretoria naar Paarl en van Mtata naar Oudtshoorn en Swaziland. Toen ik een rondreis door Zuid- Afrika maakte was dat met een groep, nu zou ik eerder een auto huren, dan kun je bezoeken wat je zelf wilt en heb je geen last van een benauwde kleine ruimte of parfum van je medereizigers. Plan je reis naar Zuid- Afrika verstandig, hun seizoenen lopen niet gelijk met de onze. Heb je met vochtig weer veel last van astma? Ga dan niet in maart/ april naar het Kruger Park, dan is het daar juist herfst. En heb je last van hooikoorts, dan kun je prima in de zomervakantie naar een van de wildparken.

allergie-vakantie-zuidafrika

Natuurparken
De nationaal parken van Zuid Afrika zijn prachtig. Zelf ben ik in een paar parken geweest, o.a. het Addo Elephant Park het Kruger en het Hluhluwe- Imfolozi (Wat je uitspreekt als sjloesjloewe).Het Kruger National Park is het oudste en bestaat als sinds 1898. Het is supergroot, bijna 2 miljoen hectare en het is een hele bijzondere ervaring. Er zijn tal van geweldige overnachtingsplekken, je kunt er safari ’s doen onder begeleiding van een ranger, maar ook wandelen en fietsen.

allergie-vakantie-zuidafrika

Graaff Reinet
Oud, schilderachtig en klein is de stad Graaff Reinet. Het ligt midden in de Grote Karoo in de Valley of Desolation. Wat heel bijzonder is aan Zuid- Afrika is dat je uren kan rijden zonder iemand tegen te komen. Het land is zo uitgestrekt en de steden en dorpen vaak zo klein dat ik me als stadse vaak heb afgevraagd hoe anders dat dat je leven maakt.

allergie-vakantie-zuidafrika

Stellenbosch
Het stadje dat je waarschijnlijk herkent van de wijnetiketten maakte op mij veel indruk. De prachtige witte huisjes van deze in 1679 gestichte stad zien er Oudhollands uit, maar ze staan in een betoverende en glooiende omgeving.
Dit is echt een plek voor wijnliefhebbers. Bezoek een wijnboerderij en doe dan mee aan een wijnproeverij.Vlakbij ligt Franschhoek, ook niet te missen als je wijnliefhebber bent. Het oude Stellenbosch vind je terug in het Village Museum en “oom Samie se Winkel”.

robbenisland-capetown

Kaapstad
Het mooie Kaapstad is enorm veelzijdig. Je hebt er strand, luxe restaurants, Het bekende V&A Waterfront om te winkelen, maar natuurlijk ook de Tafelberg. Je kunt er picknicken in Botanische tuin Kirstenbosch met glutenvrij lekkers uit de Kirstenbosch tea rooms  en je in de geschiedenis van het land verdiepen en Kaap de Goede Hoop en Robben Island bezoeken.

coffebay=transkei-xhosaReistips voor Zuid Afrika
Ga struisvogelrijden in Oudtshoorn
Vergeet niet dat ze in Zuid- Afrika links rijden.
Check dit artikel over vliegen met een longaandoening.
Ga naar Mtata, waar Nelson Mandela vandaan komt. Je kunt er speciale routes lopen of het Mandela Museum bezoeken.
Lees ons andere artikel over reizen zonder bijwerkingen
Neem een koeltasje mee om onderweg je medicijnen op temperatuur te houden.
Zorg voor de juiste kleding. ‘s Avonds kan het enorm afkoelen en in de winter heb je aan een blazer niet genoeg.
De route Graskop -God’s Window – de Lisbon Falls en Berlin Falls- Bourkes Luck Potholes is erg mooi.

Voedselallergie in Zuid Afrika
Als je een voedselallergie hebt is het belangrijk te weten dat niet alle winkels zijn even strict zijn als het om vermelden van allergenen gaat. Een winkel die wel geeft heel duidelijk de allergenen op hun verpakkingen aangeeft is Woolworths. Maar zorg ervoor dat je je nalcrom bij je hebt en print een lijstje uit met wat je niet mag.
In Zuid- Afrika wordt vis vaak met meel bereid, zelfs al het gegrild wordt.
Winkels als Dischem Pharmacies en Wellness Warehouse  maar ook grote ketens zoals Pick n Pay, Spar and Checkers hebben glutenvrije producten.

allergie-vakantie-zuidafrika@mmatshemo31 @samfawaz @justnico @nanix10 @eladri @crouchkevin @amelia_vogler @serencristyn @brendan_23v @vieveferraris

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 19 2013. Filed under aiR uit, Featured, travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 Comment for “Ontdek Zuid- Afrika”

  1. Een heel mooi en duidelijk artikel met heel veel toeristische en praktische informatie, dank je wel

Comments are closed

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid