Paasbrunch recepten zonder gluten, lactose, allergenen
Pasen vraagt om lekkere, makkelijke en feestelijke gerechten die je doen denken aan de lente. Afbakbroodjes zijn voor de hand liggend en de mooie kant- en klare gerechtjes bij de super bevatten vaak ingrediënten waar je allergisch voor bent. Voedselallergie wil niet zeggen dat je niets bijzonders kan eten, kijk mee naar onze paasbrunch ideetjes.
♥ Blini’s met zalm en zure room
Deze russische boekweit poffertjes koop ik altijd bij Sligro, maar je kunt ze ook zelf maken. Eet ze warm, met zure room en wat zalm en bieslook… heerlijk!
♥ Komkommer- makreelrolletjes
Snij een komkommer in de lengte in plakjes en bedek ze met zelfgemaakte tonijnsalade, humus of makreesalade. Oprollen en eventueel een bieslookstengel er om heen.
♥ California egg bake
Ik vind dit echt zo’n makkelijk gerecht!Het is eigenlijk een hartige taart zonder de bodem. Glutenvrij dus! Je kunt voor de vulling leftovers gebruiken, zodat je niets hoeft weg te gooien. Ik maakte er pas eentje met spekjes, paprika, tomaat en ui.
Femke maakt deze trouwens regelmatig met alpro rijstenroom.
♥ Loempiaatjes
Zelf ben ik dol op wraps, maar als je eens wilt variëren of je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten die in de wraps zitten is dit wel een tip voor je. Koop rijstpapier, kijk op onze Pinterest pagina voor meer voorbeelden en uitleg hoe je de loempiaatjes moet vouwen en vul ze met alles wat je lekker lijkt. Kies voor zalm, avocado en sla, of voor tauge, sla en garnalen.. wat je maar wilt. Je kunt de loempiaatjes in de olie frituren of gewoon zo eten.
Check ons Pinterest board voor meer eet inspiratie.
Meer Paas- ideetjes vind je op ons Paas pinterest board.