|

Parfumvrij schoon met soda

Vroeger had je slechts een aantal schoonmaakmiddelen in de kast staan. Een daarvan was soda. Soda is een ideaal en veelzijdig schoonmaakmiddel, het irriteert je longen niet en is  bovendien parfumvrij! Maar hoe gebruik je het eigenlijk? Airmagazine zet de handigste gebruikswijzen voor je op een rijtje.

soda-gezond-goedskoop-schoonmaken-astmaSoda als allesreiniger

Schoonmaaksoda is bijzonder effectief tegen vet, en dus ideaal om je keuken schoon te maken. De kristallen los je op in warm tot heet water en met een schuursponsje krijg je hiermee het vet van de meeste oppervlakken.

Soda als aanslagverwijderaar

Heb je theeaanslag in je kopjes? Wat soda oplossen en een paar uur in je kopjes laten weken, en de aanslag is verwijderd. Wel de kopjes heel goed naspoelen, of daarna afwassen in de vaatwasser.

Witgoed schoonmaken met soda

Om je wasmachine of vaatwasser een keer goed schoon te maken van binnen doe je de sodakristallen in de doseerklep, zet je machine op de hoogste stand; en je apparaat is volledig gereinigd van alle aanslag en opgehoopt vet.

Groene aanslag, mos of onkruid verwijderen met soda oplossing

Soda is ook heel goed in de tuin te gebruiken. Met een soda oplossing kun je groene aanslag van je tegels verwijderen en ook de aanslag van je tuinmeubelen. Spuit het daarnaast op de mos en de onkruid in de voegen van je tegels en ze gaan binnen de kortste keren dood.

sodaAfvoer en gootsteen schoonhouden met soda

Laat je gootsteen tot de rand vollopen met heet water, voeg de soda toe, wacht een paar uur en je gootsteen is haast moeiteloos schoon. Als je het water laat weglopen heb je meteen je afvoer schoongespoeld.

Verwijder zweetlucht met een schepje soda

Voeg een schepje soda aan je wasmiddel en je verwijdert de zweetlucht uit je (sport)kleding. Heb je stinkende (regen)laarzen of gympies? Strooi wat sodakristallen in je schoenen en laat ze zo overnacht staan. Uitschudden en de geur is verdwenen.

Meer schoonmaak tips voor mensen met gevoelige longen vind je hier:
Parfumvrij schoonmaken met azijn
Parfumvrije voorjaarsschoonmaak met groene zeep

Wil je meer weten over astma, allergie en wonen? Schrijf je dan nu in voor de speciale snellerschoon nieuwsbrief met veel handige tips en informatie.

Bewaren

Posted by on april 23 2014. Filed under cleaning tips, Featured, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021