|

Sojavrij en lactosevrij snoepen met Pasen

Lekkere paastraktaties die je wel mag als je allergisch bent voor de veelvoorkomende eitjes. Paaseitjes zonder soja, glutenvrije paassnoepjes zonder lactose, paaslolly’s , schattige paashazen ; wij vonden ze voor je.

airmagazine-allergie-pasen-intolerantieIk ben eigenlijk gek op de feestdagen, niet alleen Kerst, maar iedere gelegenheid om gezellig het huis te versieren en uitgebreid te tafelen. En het geluk is dat Pasen vroeg valt dit jaar: 31 maart en 1 april (nee, geen grap). Helaas mag ik om 2 redenen geen chocola: ik heb een soja-allergie (wordt vaak als lecitine gebruikt in choco) en ik mag geen lactose. Zoals je in mijn allereerste Air-bericht kon lezen zijn er dan nog wel goede paas chocolade alternatieven te vinden. Maar wat te doen als je een cacao- of histamine-allergie hebt? Hieronder vind je een rijtje snoepalternatieven:

Lolly’s

Bij de Jamin heb je lolly’s in de vorm van bunny’s. Hoe schattig is dat!

paas-snoep-allergie

Schuimpjes

Schuimpjes, oftewel meringues, zijn nu ook weer in allerlei vormen, smaken en formaten beschikbaar. Zo ook voor Pasen in de vorm van paaskuikens. Of koop kant-en-klare ronde schuimpjes en vul het midden met lemoncurd, dan lijkt het net een spiegelei.

Gesuikerde amandelen
Deze keiharde lekkernij heeft een beetje een ei-vorm en is daarom bijzonder geschikt als alternatief voor een chocolade-eitje. Dan moet je natuurlijk niet allergisch zijn voor amandelen. Onder andere verkrijgbaar in het paasassortiment van de Lidl.

Spekjes

Naast meringues worden de spekjes ook in allerlei vormen gegoten. Onder andere bij de Jumbo, Bas en Ikea  kun je spekkuikens kopen. Of in de hilarische vorm van een spiegeleitje. Lekker vrolijk en weer eens wat anders!

Suikerei/Fruiteitjes

Naast de ‘gewone’ eitjes zijn er ook suikereitjes verkrijgbaar, al dan niet met een fris, fruitig smaakje. Dit is onder andere bij de C1000 te vinden in het assortiment paasartikelen.

lactosevrij-pasen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on maart 7 2013. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Sojavrij en lactosevrij snoepen met Pasen”

  1. Kijk ook eens op ge-zonder.nl een initiatief van Saskia die samen met een stel dames die elk hun steentje bijdragen een mooi palet aan informatie opgaan zetten voor een gezond leven zonder……

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021