|

Tips voor lactose-, soja- en tarwevrije hapjes

Ben je allergisch of intolerant voor bepaalde voeding? Dan nog kun je verrassend veel wel eten kan ik je vertellen. Hieronder lees je tips voor simpele  lactose-, tarwe-, en sojavrije hapjes.

Toastjes zonder gluten,lactose en soja

In de meeste supermarkten kun je rijsttoastjes krijgen van het merk Van der Meulen. Dit is een perfecte basis voor vele variaties; beleg met vleeswaren zoals rosbief of pancetta, of gerookte vis zoals zalm. Kant-en-klare salades zijn niet geschikt, hier zit over het algemeen soja en/of lactose in.

dadels-snack-lactosevrij
Dadels

Een van mijn favoriete (en oh zo simpele) hapjes heeft als basis dadels. Deze vul ik met lactosevrije smeerkaas (van het merk Minus-L) en wikkel ik vervolgens in een klein stripje spek. Daarna zet ik ze +/- 20 minuten in een oven van 200 graden, of totdat het spek krokant is. Laten afkoelen en smullen maar!

Meloen met ham

Ik zou geen goede vegetariër kunnen zijn, vlees is zo’n beetje het enige waarvan ik bijna alles mag hebben. Een klassiek gerechtje waar ik regelmatig op terugval is meloen met ham. Gelukkig kun je hier wel een moderne twist aan geven door bolletjes meloen op een spiesje te doen met stukjes ham ertussen.
lactosevrije-hapjes-kerst

En dan heb je natuurlijk de ouderwetse groentesticks, maar zonder dip is daar natuurlijk ook niet veel aan. Daarom kun je schijven komkommer ook gebruiken als vervanger voor toastjes. En het is ook nog beter als je de feestdagen een beetje caloriebewust door wilt komen.

Omdat je vaak iets van een smeuïgmaker mist als je geen lactose of koemelk mag, is avocado een goede vervanger. Het is redelijk smaakneutraal en met bijna alles te combineren, bijvoorbeeld met gerookte kip. Daarnaast kun je avocado ook gebruiken als een basis voor dips, zoals guacamole.

Posted by on december 13 2013. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid