|

Topjob; manager operations Wenneke Chillón

Airmagazine interviewt voor Topjob ambitieuze, positieve mensen met een superleuke baan en een allergie, overgevoeligheid of andere lichamelijke beperking.Vandaag Wenneke Chillón. Ze is manager operations en heeft astma.

Kun je iets over jezelf vertellen?

WennekeairIk ben Wenneke Chillón, getrouwd met Diego en moeder van 3 kleine zonen van 2, 4 en 5 jaar. Ik woon in Utrecht in een hele gezellige kinderrijke buurt vlakbij het centrum. Ik werk 4 dagen per week als manager operations bij Presenter, een online communicatie bureau. Naast mijn werk spreek ik graag met vrienden af en we gaan graag met de kinderen leuke dingen doen. Ik loop sinds kort weer twee keer per week hard en heb het doel gesteld om in september mee te doen aan de Singelloop 10km.

Je hebt astma. Heb je daar heel je leven last van gehad?

Ik heb altijd last van astma gehad. Als klein kind werd de diagnose nog niet gesteld maar ik had er wel last van. Mijn vader had astma en die herkende al snel dezelfde symptomen. Mijn longen zijn altijd een kwetsbare plek geweest.

Hoe heeft dit je leven beïnvloed en hoe hou je het nu zo goed onder controle?

Ik merk een groot verschil in de ontwikkeling van medicatie. Vroeger nam ik medicatie alleen bij benauwdheid, later kreeg ik een ontstekingsremmer en nu gebruik ik al sinds lange tijd beide in 1. Toen ik een neusspray erbij kreeg en sinds ik Seretide gebruik is het erg goed onder controle. Ik had vroeger veel last van regelmatige benauwdheid, nu alleen nog onder bepaalde omstandigheden. Plotselinge inspanning, stress en huismijtallergie veroorzaken nu voornamelijk benauwdheid. Astma aanvallen heb ik nauwelijks meer, gemiddeld een keer per 2 jaar.
Hardlopen heb ik de laatste jaren regelmatig gedaan maar sinds de geboorte van onze jongste zoon lag dat stil. Ondanks de angst dat ik het vanwege de inspanning benauwd zou krijgen, is het erg goed bevallen. Het regelmatige tempo is prima te doen en de training zorgt ervoor dat het steeds beter gaat en mijn longcapaciteit uitgebouwd wordt.

header_contentmanagement-presentekrKun je iets over je werk vertellen?

Ik ben bij Presenter verantwoordelijk voor alle mensen die de uitvoering van projecten doen. Daarnaast heb ik veel contact met grote klanten zodra we samen gaan werken om het verloop van een project goed te kunnen begeleiden. Als lid van het Management Team, en manager van een groot team, heb ik ook veel algemene management taken met focus op de ontwikkeling van de medewerkers evenals de klanten om groei te kunnen bewerkstelligen. Het is leuk om deel uit te maken van een groeiende organisatie met jonge mensen en zelf richting te kunnen geven aan de ambitie en ontwikkeling van Presenter.

toetsenbord-presenter-airmagazineJe werkt in een behoorlijke ‘mannen’industrie, merk je daar ook iets van?
In marketing communicatie functies werken veel vrouwen, ook op hoog niveau. Dus zowel aan klantzijde spreek ik vaak met vrouwen en onze medewerkers zijn een goede mix van mannen en vrouwen. Dus ik zie dit niet als een mannen industrie. In het MT hebben we een 50/50 verdeling dus dat werkt goed. De aanpak van mannen en vrouwen verschilt vaak en een goede verdeling brengt dit in evenwicht.

Waarom vind jij dat je een topjob hebt?
Ik ben blij met veel verantwoordelijkheid en wil graag de ruimte hebben om mee te bouwen aan de groei. Bij Presenter krijg ik beide. Ik haal energie uit het motiveren van medewerkers en het samenwerken wat hier zeer intensief gebeurt. Het doorvoeren van verbeteringen, aan proceszijde, productaanbod en ontwikkeling van de mensen, vind ik erg leuk en daar neem ik graag initiatief in. Zo lang ik energie uit mijn werk krijg is het goed te combineren met het opvoeden van kinderen, ook als het geen 9 tot 5 baan betreft.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on juni 11 2013. Filed under Featured, Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021