|

Unicef Tap Project app voor schoon drinkwater

Na drie stressvolle weken vol tentamens weet ik als geen ander hoe makkelijk het is om afleiding te zoeken op je telefoon. Er zijn meerdere apps die je helpen om dit te verminderen,  de leukste vind ik tot nu toe het Unicef Tap Project.

Een kwartier unpluggen  voor een dag schoon drinkwater

Bij dit project ga je op je telefoon naar de site https://tap.unicefusa.org/ , waar je je aanmeldt en vervolgens je telefoon weg legt. Voor iedere minuut dat je de telefoon niet gebruikt, wordt er vervolgens geld gedoneerd voor schoon water in derdewereldlanden. Ieder kwartier dat je je telefoon laat liggen is genoeg voor een dag schoon water.

airmagazine-duurzaam-milieu

Unicef initiatief voor goede sanitaire voorzieningen

Het initiatief is intussen al twee jaar aan de gang en heeft momenteel meer dan 1,5 miljoen dollar opgeleverd. Er zijn meer dan honderd landen waar ze actief zijn om toegang tot schoon water te verzorgen en goede sanitaire voorzieningen in scholen te plaatsen. Het idee achter het project is dat miljoenen kinderen wereldwijd niet genoeg drinkwater hebben. Hoe lang is het dan voor iemand anders mogelijk om even zijn smartphone aan de kant te leggen, iets dat veel minder belangrijk is.

Wedstrijdje sociaal doen

Er ontstaat een competitief element, doordat er af en toe een update voorbij komt met wat het record van de dag is, en op hoeveel minuten jij nu zelf zit. Dat record moet allicht verbroken worden! Daarnaast laat de site tijdens de minuten tellen en interessante feitjes zien over het werk wat ze doen. Maar ja, als je de site gebruikt waarvoor die bedoeld is, zie je die natuurlijk niet ;)

Posted by on maart 29 2016. Filed under Bits& bites, Featured, Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel