|

Verkouden? 3 tips ter verlichting

Het is weer zo ver; overal waar je loopt zie je rode neuzen van het snuiten, iedereen haalt zijn neus op om je heen en voor je het weet maak je je eigen slakkenspoortjes op de mouw van je trui. Kortom, het verkoudheidsvirus grijpt snel om zich heen. Sla je er met deze tips wat makkelijker door dit seizoen.

uien-verkoudheid

Ui naast je bed

Een redelijk bekende, maar eentje die ontzettend fijn werkt. Een neusspray houdt je neus maar een aantal uur open, maar een gesneden ui naast je bed zorgt er voor dat je neus en holtes de hele nacht openblijven. Het stofje dat de ui ervoor zorgt dat je ogen gaan trainen werken ook stimulerend voor je slijmvliezen en houden je neus dus open; perfect voor een ondoorbroken nachtrust. En slaap is wel het belangrijkste als je iets onder de leden hebt.

Gorgelen met lauw zout water

Doe een eetlepel zout in een glas lauw water en gorgel en spoel je mond ermee. Niet doorslikken! En geloof het of niet; je keelpijn is verdwenen! Doe dit elke ochtend en elke avond en je bent bij constant pijnvrij. Daarnaast heeft medisch onderzoek bewezen dat het (long)ontstekingen kan voorkomen en als je een ontsteking hebt dat het de duur kan verkorten.

Lang en warm douchen

Stomen is heel goed voor je als je verkouden bent. Net als met een ui naast je bed zorg je ervoor dat je neus en longen slijmvrij worden. Maar persoonlijk heb ik er zo’n hekel aan om met mijn hoofd boven een bak heet water te hangen, en daarom ga ik lekker lang douchen.

Tip: smeer wat Vicks op je borst voor je de douche instapt of koop Adem vrij-doucheproducten (staan bij de babyspullen). Beide zorgen ervoor dat alles net wat beter en sneller open gaat staan.

Wat werkt het best voor jou als je verkouden bent? Welke tips zou je met ons willen delen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on november 19 2014. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid