|

Voornemens voor 2014, wat kwam er van terecht?

Een nieuw jaar, een nieuw begin.Goede voornemens maken en uitvoeren, ik doe het maandelijks. Alles waar ik me bij anderen kapot aan erger probeer ik bij mezelf ook te verbeteren. Hier onder mijn voornemens van de afgelopen jaren die ik ook echt toegepast heb.

Grenzen aangeven

Als iets niet nodig is, geen meerwaarde voor me heeft of de persoon waar ik iets voor moet doen meestal niets voor mij doet zeg ik gewoon nee. Dat scheelt veel tijd en energie! Ik zie regelmatig hoe het anderen opbreekt geen grenzen te hebben, ik ben blij dat ik ze wel heb!

Ik noteer alles

Om meer inzicht in mezelf te krijgen hou ik een voedseldagboek bij, schrijf ik afspraken gelijk in mijn smartphone agenda en gebruik ik alarmpjes voor van alles en nog wat.  Zo leer ik meer over mijn lichaam en hou je ruimte in je hoofd over voor leuke dingen.

nieuwjaar-voornemens

Geen woorden maar daden

Het is eigenlijk heel simpel, maar ik merk dat veel mensen liever over hun onvrede praten. Ben ik boos op iemand, dan zeg ik dat tegen diegene. Ben ik moe, dan neem ik rust. Je kunt natuurlijk ergens over klagen, maar ik probeer er gewoon gelijk iets aan te doen.

Voorwerk doen

Vooruit denken maakt mijn leven echt makkelijker. Dus mail ik mijn allergielijst de dag van te voren naar dat restaurant en zorg ik dat ik altijd een koeltas en boodschappentas in mijn auto hebt liggen. Mijn verjaardagscadeautjes en kerstcadeaus heb ik meestal 2 maanden van te voren in huis, dat scheelt stress en geld.Ik vind het een stuk rustiger zo.

Mijn voornemens, wat is er van terecht gekomen?

Eigenlijk heb ik ze heel goed in mijn dagelijks leven in kunnen passen. Wel merk ik dat het allemaal lastiger gaat op de momenten dat ik me niet lekker voel of heel moe ben. Het enige nadeel vind ik dat als je jezelf regelmatig doelen stelt en je jezelf probeer te verbeteren,  je merkt dat anderen heel lang in een kringetje blijven draaien. Met ergernis als gevolg. Maar daar kan ik komend jaar mooi aan werken!

Voornemens voor 2015

Nog steeds probeer ik ondanks mijn ernstige allergische astma een zo leuk en productief mogelijk leven te hebben.  Mijn voornemens die me daar bij gaan helpen deel ik binnenkort met je!

Posted by on januari 2 2015. Filed under Featured, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid