|

Wonen als Chanel; Les Beiges

Pastel is in, zowel op de catwalk als in je huis. Doe als Coco Chanel en ga voor beige, maar vul het geheel aan met poederroze en vergrijsde pasteltinten.

Maak een moodboard

De grijs-wit-houten basis is in het vorige artikel Pretty in pastel gelegd, nu gaan we deze aankleden met kleur om het echt pastel te maken. Stel jezelf eerst de vraag in welke categorie je wilt vallen: zoet, zoeter of zoetst? Het kan erg helpen een moodboard te maken om te kijken welke kleuren je met elkaar zou willen combineren. Dit keer zoet/zoeter, oftewel nudes & pales.

Zoet: Hou het subtiel en naturel door je interieur in te richten met nudes – dit is de verzamelnaam voor alle poederachtige kleuren. Denk aan perzik kleuren, tinten oudroze en alle schakeringen van warm wit en beige.

Zoeter: Pastel blijft stoer door te kiezen voor vergrijsde pastellen. Deze kleuren heten ook wel de ‘nieuwe grijzen’. Ze hebben een overlapping met een nude kleurenpalet maar verbreed het ook naar de koelere kleuren als blauw en groen. Vergrijsde kleuren zijn er in zowel lichte als donkere vorm.

Combineer pastel met een contrastkleur

De zachte kleuren uit de nude en pale kleurenschema komen nog beter tot hun recht door het af te maken met een donkere contrastkleur. Diep petrol, antraciet en zwart doen het goed en het hoeft maar schaars te worden toegevoegd. Nudes en pales combineren goed. Durf groot te denken en verder te kijken dan naar alleen kussens en wat accessoires. Schilder bijvoorbeeld eens een muur in een pastel, aan paar accessoires toevoegen en je hebt in een mum van tijd een heel andere huiskamer.

Bank, kussen met knoop, deken, kast: www.fashionforhome.nl
Lamp: www.studiosnowpuppe.nl
Poster vosje: www.designlemonade.nl
Kussen geometrisch: www.ferm-living.com
Stoel: Eames (vintage)

Volgende keer gaan we nog zoeter, met baby pastellen en neon accenten!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on februari 14 2013. Filed under Featured, indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...