|

De woontrends van 2014 op de Woonbeurs

Airmagazine bezocht de Woonbeurs, op zoek naar inspiratie en leuke airproof meubels en stofvrije woonaccessoires.  Vandaag  een impressie van de trends van 2014

Trends die blijven in 2014

Veel trends die we één of zelfs twee jaar geleden spotten  zijn nog hot. Uiltjes en huisjes in allerlei vormen en maten, stolpen om je mooiste spullen stofvrij in tentoon te stellen, koper als accent en  fluo en washitape als eyecatchers zie je nog steeds. Ook simpele bouwmaterialen als OSB- platen  en geometrische dessins kunnen in 2014 nog.

woonbeurs-2013-typmachine

fatboy-lamp-gieters-muur-woonbeurs

lampen-woonbeurs--2013

Sobere sfeer met simpel retro

Opvallend was het bijna geheel ontbreken van rijke materialen op de Woonbeurs. Veel meubels waren sober met een retro feel. Denk oude schoolbankjes (maar dan in kleitinten geschilderd), ziekenhuizen met metalen bedden en leegstaande fabrieken waar Drew Pritchard zo graag komt.  Schoolkrukjes met metalen pootjes, oude gieters als accessoire, metalen (leger)kisten en gloeilampen met het felgekleurd strijkijzer koord als enige versiering. Er was weinig dat minimalistische luxe fluisterde, maar sober was het zeker. Al met al waren er niet veel innovatieve ontwerpen of gedurfde combinaties te zien, voordeel was wel dat je als je zelf handig en creatief bent, je redelijk makkelijk een hippe woning hebt.

woonbeurs 2013
woonbeurs-washi-neon

Fijne woontrends zonder stof
Veel woonaccessoires zoals de in Amerika zo populaire honeycomb bollen of droogbloemen zijn van vergankelijk materiaal en schoonmaaktechnisch gezien niet zo handig. Maar met Washi tape en gekleurde opbergdozen maak je een kamer wel gelijk vrolijker. En wat dacht je van de beprinte kunststof lampen die we zagen!

Strandjutter als stijlicoon

Als je je interieur een stijlupdate wil geven kan dat heel gemakkelijk en goedkoop. In 2014 zijn woonaccessoires namelijk zelfgemaakt of gevonden, althans, dat horen ze uit te stralen. We zagen droogbloemen aan de muur hangen,  theepotten van bruingrijs papier maché en simpele flessen als vaas. Het tentoonstellen in 3d lijstjes en stolpen wordt nog steeds gedaan, maar deze keer  zijn de objecten vogels, veren of eitjes.

woonbeurs2013-airmagazine

Doe- het- zelf voor een betaalbaar eigentijds interieur

Duik een keer in je garage en verzamel alles dat een ouderwetse ziekenhuis- of legersfeer oproept , koop bij de Wibra of HEMA leuk tape(of het duurdere echte washitape), verzamel tijdens je bos- of strandwandeling takken, kastanjes en  herfstbladeren en timmer een  kastje van OSB – platen of ander goedkoop hout en voilà, je interieur is weer helemaal van nu.eerlijke-materialen- antieke-radiator

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on oktober 7 2013. Filed under Featured, indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “De woontrends van 2014 op de Woonbeurs”

  1. Ik ben egr benieuwd of we deze woontrends terug gaan zien dit jaar.

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid