|

Basisrecept melkvrij, glutenvrij en sojavrij kokosijs

De eerste hittegolf in Nederland is een feit, en er zitten alweer een aantal tropische dagen aan te komen. De perfecte reden om mijn ijsmachine maar weer eens uit een keukenkastje te trekken. Hieronder een supersimpel, verfrissend en makkelijk te variëren recept voor kokosijs.

kokosijs
Ingrediënten

2 blikken kokosmelk (light kun je gebruiken, maar dan krijg je meer een sorbettextuur)
150 gram (riet)suiker
1 koffielepel maizena

Benodigd: ijsmachine

Bereidingswijze 
♥  Giet de kokosmelk in een pan en roer er met een garde de suiker doorheen.
  Verwarm het geheel totdat de suiker is opgelost.
Schep in een beker 1 koffielepel maizena.
Voeg hier net zoveel van de verwarmde kokosmelk aan toe zodat een glad mengsel ontstaat zonder klontjes.
Giet dit mengsel al roerend door de rest van de kokosmelk.
zelf-ijs-maken-sojavrij

Verwarm de mix ongeveer 5 minuten goed door en roer er af en toe doorheen met de garde.
Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Volg de instructies van de ijsmachine.
Geniet en koel af met een heerlijk kokosijsje.

lactosevrij-ijs-maken
Serveertip; Heerlijk met vers fruit als bosbessen of frambozen. Of garneer met een vleugje rozensiroop (verkrijgbaar bij de toko).

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on augustus 14 2013. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Basisrecept melkvrij, glutenvrij en sojavrij kokosijs”

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel