|

Blondies met witte chocolade en amandelen

Nodig:
♥Bakblik van 20×30 cm

♥ 75 gram ongezouten boter
♥ 400 gram witte chocolade
♥ 3 eieren
♥ 100 gram kristalsuiker

♥ 2 tl vanille aroma
♥ 200 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 100 gram geschaafde of gehakte amandelen

allergie,recept,air

Bereiding
♥ Verwarm de oven voor op 180C. Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Breek de chocolade in blokjes, en hak 100 gram in grove stukken

♥ Laat de boter en 300 gram van de chocolade au bain Marie smelten.
Pas op dat er geen water bij de chocolade komt want dan wordt deze korrelig.
♥ Klop de eieren, suiker en het vanillearoma in een kom door elkaar.
♥ Roer er het chocolademengsel door en spatel er vervolgens het bakmeel door.
♥ Tot slot voeg je de amandelen en de grof gehakte chocolade toe.
♥ Schep het beslag in het bakblik en bak het maximaal 25 minuten in de oven.
Af laten koelen in de vorm.
♥Bestrooien met poedersuiker, of maak vanilleglazuur. Snijd in mooie vierkanten of rechthoeken

Vanilleglazuur

♥ Neem een pakje verse roomkaas en klop dit los met 2 eetlepels citroensap, een theelepel vanillearoma en 50 gram kristalsuiker. Eventueel een scheutje vanillelikeur of amaretto is ook heel lekker.
♥ Spatel dit over de afgekoelde blondies .

Dit is een recept van Nanette. In haar boek Sugar Sweet Secrets staan meer heerlijke recepten. Koop het hier.

Melk

Melk Enkele uitingen van een allergie voor melk zijn maag/darmklachten en benauwdheid. Meer informatie

Ei

Ei De allergische reacties op ei kunnen o.a. variëren van braken tot galbulten. Meer informatie

Noten

Noten Noten zijn één van de meest voorkomende oorzaken van voedselallergie. Meer informatie

Posted by on december 26 2010. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021