Broodbeleg met peulvruchten en groenten
Deze week weer een paar nieuwe recepten voor lekker glutenvrij en koemelkvrij beleg voor op brood. De recepten met groenten en peulvruchten zijn gezond en makkelijk zelf te maken.
Linzenpaté
Ingrediënten
♥ 2 dl. gare linzen. Linzen koop je gedroogd in de groene winkel.
Zie bijsluiter voor bereidingswijze.
♥ 2 teentjes knoflook
♥ 2 eetl. olijfolie
♥ 2 volle theel. gemalen komijn of koriander
♥ 2 eetl. gehakte peterselie
♥ zout, peper uit de molen
♥ citroensap
Bereiding
♥ Alles met de staafmixer tot puree malen.
De hoeveelheid smaakmakers is aan de eigen smaak aan te passen.
Tip
Ook lekker is bij het opdienen nog wat olijfolie erover te gieten en met een partje citroen en plukje peterselie te serveren.
Je kunt ook kikkererwten nemen i.p.v. linzen.
Fijn prakken, niet tot puree malen en voor komijn kiezen, niet voor koriander.
Tomaat/ ei schotel
Een super simpel maar overheerlijk gerechtje, dat mijn moeder vroeger al maakte. Deze hoeveelheid is voor twee personen.
Ingrediënten
♥ 1/2 eetl. bakboter of scheut olie
♥ 1 rode ui in ringen
♥ 2 eieren
♥ 4 tomaten in plakken.
♥ Peper, zout
♥ Evt. geknipte peterselie.
Bereiding
♥ Boter warm laten worden in bakpan
♥ Ui smoren ( wel gaar laten worden, maar niet bruin).
♥ Tomaten toevoegen en enkele minuten laten mee smoren, totdat
ze zacht zijn.
♥ Eieren erover breken , stuk roeren, alles goed mengen en laten garen. Vooral niet te lang, het gerecht moet smeuïg blijven.
♥ Naar smaak kruiden
♥ Eventueel peterselie erover strooien.