|

Cupcakejes versieren voor kerstmis

De kerstdagen komen er weer aan en in plaats van ieder jaar hetzelfde op tafel te zetten is het ook leuk om iets anders creatiefs te maken. Daarom gingen wij op zoek naar nieuwe orginele manieren om zoete hapjes in een kerstsfeer te brengen, in andere woorden: kerstcupcakejes!

Een kerststalletje

Wat makkelijk te maken is, en er leuk uit ziet, zijn plaatjes van dieren gemaakt uit fondant voor op je cupcakeje, zoals  ijsberen of rendieren.Maar heb je er al eens aan gedacht dat je uit al deze cupcakejes best een kerststal zou kunnen maken?

christian-cupcakeEn hoe schattig zijn deze Jezus versieringen voor op je cupcake.

kerstmis-cupcakes

Strikjes

Als je een kerststal toch wel erg veel gepruts vind, of voor een iets chiquere etagère gaat kan je ook cakejes met een strikje maken. Helemaal met wat kerstige kleuren zoals bij een rood strikje heeft dit een gezellige uitstraling. Op deze site is duidelijk te zien hoe je verschillende soorten strikjes kan maken van fondant of marsepein.

Kerstboom bovenop je cakeje

kerstmisWat er ook schattig uit ziet is een klein geboetseerd kerstboompje van groen fondant of marsepijn bovenop je cakeje. Dit is redelijk makkelijk te maken door eerst een kegel te boetseren en er daarna voorzichtig met een schaar kleine puntjes in te knippen.

Je kan ook een kerstboompje maken met groene spuitslagroom die je al een mooi toefje op je cakeje zet en er vervolgens wat eetbare zilveren balletjes in te drukken.

Andere ideetjes

Andere ideetjes om op je kerstcupcakejes te maken kunnen zijn:

Kerstsokken
Cadeautjes
Zuurstokjes
Sneeuwpoppen
Kerstmannen
Rendieren
Sneeuwsterren

Maak van je aardbei een kerstboom

Posted by on december 23 2012. Filed under Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021