Glutenvrije crostini’s
Iedere twee weken vind je bij Airproef handige, niet te moeilijke recepten zonder gluten, koemelk of iets anders waar je overgevoelig voor bent. Vandaag: alternatieve crostini’s
Alternatieve crostini’s
Na de vorige twee bijdragen over broodbeleg met als hoofd-ingrediënten groenten en peulvruchten volgen er nu een paar Italiaanse varianten. Omdat het nogal nauw luistert qua smaak raad ik Italiaanse extra vierge olijfolie aan. Als je van Italiaans eten houdt, kun je natuurlijk het beleg van crostini’s gebruiken op allerlei soorten wafels. Of op een snee zelfgebakken maisbrood. Even het maisbrood insmeren met een teentje knoflook en in olie bakken . Ook op punten gebakken polenta(Een dikke koek van maismeel, water en zout) is het erg lekker. Op verzoek wil ik hier het recept wel voor geven.Geroosterde aubergine met zachte geitenkaas (Bettine blanc)
Ingrediënten
♥ 2 aubergines
♥ 1 theel. gemalen komijn of gemalen koriander
♥ 1 fijngestampt teentje knoflook
♥ olijfolie
♥ citroensap
♥ 1 theel. honing
♥ zout en peper uit de molen
♥ verse koriander, basilicum of peterselie
♥ rucola
♥ plak Bettine blanc geitenkaas
Bereiding
♥ Oven op 200 gr Celsius voorverwarmen.
♥ Aubergines in plakken snijden peper, zout en wat olijfolie erdoor roeren en in ongeveer 45 min. in ovenschaal zacht laten worden.
♥ Knoflook, olijfolie, peper, zout, komijn of koriander en citroensap naar smaak tot een sausje roeren.
♥ De lauwwarme aubergine op het brood leggen en de saus en stukjes geitenkaas erover doen.
♥ Het geheel garneren met kruiden en rucola.
Tip
Ook erg lekker op brood zijn gesneden kerstomaatjes en olijven in wat olijfolie. Simpelweg garneren met basilicumblaadjes. Of geroosterde paprika met flinters pecorino.
Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar je allergisch of overgevoelig voor bent.
Melk
Enkele uitingen van een allergie voor melk zijn maag/darmklachten en benauwdheid.
Meer informatie