|

Homemade burger

foodcoaching,pepernoten,kruidnoten

Als je last hebt van een voedsel allergie is het eten van ‘prefab & fastfood’ vaak een ‘no go’. Simpelweg omdat er veel te veel ingredienten, toevoegingen, kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt worden waar je een reactie op kunt krijgen.

En eigenlijk is dat maar goed ook! Niet omdat een burger of pizaatje op z’n tijd niet mag. Maar wel omdat je het nu gewoon zelf kan maken. Van verse en gezonde, pure producten. Een DIY (do it yourself) hamburger bijvoorbeeld. HEERLIJK!

Jij bepaalt zelf wat je allemaal gebruikt. Mag je geen gluten? Dan neem je gewoon een glutenvrij broodje. Mag je geen tarwe? Zoek een tarwevrije oplossing in de natuurwinkel: keuze genoeg! Wil je geen vlees? Dan gebruik je toch een vegetarische burger? Of eentje gemaakt van noten?

Mijn variant ziet er zo uit:

airmagazine

DIY Burger

Nodig:
Desembroodje, (bio)runder tartaartje, komkommer, sla, tomaat, ui, augurk, ketchup, zout  & peper. Optioneel: majo & kaas.

Bereiden:
Was de sla, komkommer, tomaat.
Snij de ui in dunne ringen, de komkommer, tomaat en augurken in plakjes.
 Bak de tartaartjes.
Snij een desembroodje doormidden, leg het tartaartje hierop en garneer met wat je lekker vindt!

Ben je een cheeseburger freak, doe er dan nog een plakje kaas op.
Zeg nou zelf: een kind kan de was doen en 10 x zo lekker als een burger van de grote gele M.

Enjoy!

Posted by on december 9 2010. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Homemade burger”

  1. Koken! Ik ben een jaar lang uit eten geweest in Laos… goedkoop en veel beter dan ik ooit zelf had kunnen maken! Maaar ik verheug me wel weer op het zelf achter de potten en pannen staan. Bedankt voor de tip!

Leave a Reply to danielle

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021