|

Interview met Zoë van Vrij Voedsel

Een festival bezoeken als een voedselallergie of intolerantie hebt is een klein drama. We waren dan ook blij toen we erachter kwamen dat Vrij Voedsel aan een deel van de Air- girls denkt en op Lowlands staat met noot-, lactose- en glutenvrij eten! Dus we belden gauw met de vrouw achter dit super idee voor een interview.

Hoe is vrij voedsel ontstaan?
Ik lag in een zompig tentje op een festival en vroeg me af hoe mensen met een intolerantie eigenlijk aan eten komen met een festival, hoe dat in de praktijk gaat. Het is namelijk verboden eigen eten mee te nemen op het festivalterrein.  Ik werkte al  10 jaar bij Lowlands, dus ik belde ze en opperde mijn idee. Zo is Vrij Voedsel ontstaan

Wanneer kunnen we jouw eerste lactosevrije eten verwachten?
De primeur van Vrij Voedsel is tijdens Lowlands 2012, daar staan we straks met onze stand. We verkopen daar verschillende snacks en echte gerechten. Alles wat we verkopen is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij, vegetarisch en- op een dessert na- veganistisch.

airmagazine-voedselallergie-intolerantie-astmaIs jullie eten ook veilig voor mensen met een heftige notenallergie?
De bus waarin we in werken wordt voor en na iedere klus schoongemaakt, dus het voedsel dat bereid wordt komt op geen enkele manier in contact met stoffen waar je op kunt reageren. Helemaal safe dus!

Als je allergisch bent voor bepaalde kruiden, wat dan? Of soja?
We zijn nu voorlopig gestart met lactosevrij, nootvrij en glutenvrij, in andere intoleranties en allergieën hebben we ons nog niet verdiept. Wel komt er een map op de balie te liggen  met alle informatie van de producenten erin.

vrij-voedsel-gerechten-lowlandsWat staat er op het Lowlandsmenu?
We verkopen twee soorten snacks: Haverbrood met vijgenjam en avocado en Tortillachips met tomatensalsa. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit polenta met geroosterde groenten( die is ook in een halve portie verkrijgbaar), een oosters gerecht met champignons en soja en, lekker simpel, glutenvrije pasta met tomatensaus van verse tomaat.We hebben als toetje we cakejes met verse mango. Dit is niet voor veganisten, voor hen hebben we een mangosla.

Zijn jullie gerechten duurder dan de andere op Lowlands?
Nee, we willen de kosten zo laag mogelijk houden, dus ons voedsel verschilt in prijs niet van de andere Lowlands eten. Wij willen juist doorbreken dat glutenvrij en lactosevrij anders en duurder moet zijn.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben 25 jaar geleden een kookschool begonnen, daarnaast ben ik backstage catering bij concerten en festivals gaan doen. Maar als je een lactosevrije cateraar voor je bruiloft zoekt of lessen in glutenvrij eten wilt kun je ook altijd bij me terecht!

Gratis glutenvrij op Lowlands
Doe mee met onze Lowlands winactie, Airmagazine geeft vijftien lactosevrije en glutenvrije desserts weg!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juni 29 2012. Filed under Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Interview met Zoë van Vrij Voedsel”

  1. wat een stoer en cool initiatief!

  2. Geweldig initiatief, ook producten zonder suiker?

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid