|

Lactose intolerantie en borstvoeding

Voedingsdeskundige Gaby beantwoordt regelmatig jullie vragen over eten. Vandaag vertelt ze over lactose- intolerantie, allergie en borstvoeding.

“Kan mijn baby lactose intolerantie hebben als ik het ook heb, en dus ook op borstmelk reageren?”

Wat is een lactose-intolerantie?

Lactose, ook wel melksuiker genoemd, komt voor in melk en melkproducten. Om lactose te kunnen verteren is het enzym lactase nodig. Lactase wordt aangemaakt in de darmwand. Wanneer er te weinig lactase wordt aangemaakt in de darm kan lactose niet, of niet volledig, worden verteerd. Er is dan sprake van een lactose-intolerantie. Dit kan klachten geven als buikpijn, winderigheid, een opgezette buik, diarree etc. maar het kan ook helemaal geen klachten geven. Een lactose-intolerantie is erfelijk, al hoeft het kindje het natuurlijk niet te erven. En ja, ook in moedermelk zit lactose…

pink-portrait-baby-borstvoeding Hoe weet je of je er goed aan doet om je baby moedermelk te geven als jij zelf een lactose-intolerantie hebt?

Goed nieuws! Bij de geboorte heeft elke zuigeling voldoende lactase om de lactose in de moedermelk of de zuigelingenvoeding goed te kunnen verteren. Na het derde levensjaar neemt bij een groot deel van de bevolking de productie van lactase geleidelijk af. Vanaf dan is het dus belangrijk om in de gaten te houden of jou kindje reageert op lactose.

 Gewoon borstvoeding blijven geven dus!

Want ook niet geheel onbelangrijk voor Air-girls: Kinderen die borstvoeding hebben gekregen, hebben op latere leeftijd minder kans op het ontwikkelen van allergieën ten opzichte van kinderen die kunstmatige zuigelingenvoeding hebben gekregen.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on oktober 8 2013. Filed under Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...