|

Red een bij met Innocent

Wist je dat bijen in de problemen zijn? Nee? Probeer je dan te herinneren wat de laatste keer was dat je een bij gezien hebt? De meeste vliegende insecten die tegenkom zijn wespen, muggen of vliegen, maar een echte bij kan ik me eerlijk gezegd niet herinneren.

Geen bijen, geen overheerlijke smoothies

En dat kan kloppen. Want ze verdwijnen met hele kolonies tegelijkertijd. Het is niet precies bekend waarom de bijen massaal aan het uitsterven zijn. Maar dat het een probleem is, dat is wel duidelijk. Nu hoor ik je denken; waarom moeten we dat vliegende ongedierte redden? Zal ik je het verhaal van de bloempjes en de bijtjes vertellen? Nee, even serieus; bijen zijn grotendeels verantwoordelijk voor de bevruchting van bloemen, en die bloemen zorgen op hun beurt weer voor fruit. En daar komt Innocent kijken.

Koop een smoothie en red een bij

Innocent maken namelijk overheerlijk smoothies uit fruit, en niks dan fruit. Maar als er geen bijen meer zijn om de fruitbomen te bevruchten, dan is er ook geen fruit meer om te verwerken tot smoothies. Dus wat gaat Innocent precies doen? Onder de titel I Love Beeing gaat de vitamineverstrekker een deel van de opbrengsten van hun vruchtensmoothies besteden aan nieuwe bijenculturen, maar ook aan voorlichting.

Save a bee

Het klinkt niet zo hip of heroïsch als ‘Save a whale’, maar je kunt zelf ook kleine dingen doen om het de bijen bij jou in de buurt makkelijker te maken. Plant lavendelplanten in je tuin, of zet ze op je balkon. Zet in plaats een vogelnestkastje een insectenkastje neer waar de bijen hun nest mogen bouwen. Of nog simpeler: gebruik geen chemische rotzooi om je tuinset of tegels schoon te maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on april 14 2013. Filed under Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid