|

Supersnel cupcakes maken

Cupcakes zijn momenteel bijna niet meer weg te denken. Ze zijn te gebruiken als cadeautjes, vervanging voor taart of zelfs als decoratie op een cupcakehouder op een tafel. Als je glutenvrij, suikervrij of nootvrij wil eten is het ook makkelijk dat je de perfecte cake kan maken waar je geen allergische reactie van krijgt!

voedselallergie-cake-makenTosti ijzer met cups

De cupcake maker ziet er van buiten uit als een tosti ijzer, maar heeft van binnen cups waar je de cupcakes in kan zetten. Dat scheelt een hoop geklieder. Het verschilt per merk hoeveel cupcakes er gemaakt kunnen worden per keer, maar het zit gemiddeld rond de 7 cupcakes.

Perfecte cupcakes

Een groot voordeel van een cupcake maker is dat de cupcakes niet kunnen uitlopen en dat ze, door de ronding in de bovenkant, er allemaal mooi en hetzelfde uitzien. Daar komt ook nog eens bij dat de cupcakes in ongeveer 10 minuutjes klaar zijn en dat de maker van te voren hooguit maar een half minuutje hoeft op te warmen. Waar je wel even op moet letten als je van plan bent een cupcake maker aan te schaffen is dat de grote van de cups per machine verschillen. Er zijn machines die mini-cupcakes maken, deze hebben een diameter van ongeveer 2,5 cm. Mini-cupcakes zijn natuurlijk ook erg leuk, maar er zijn bijna geen papiertjes te vinden die in de maker passen.
nootvrije-cake-maken-airmagazine

Verschillende cupcakes bij voedselallergie

Naast cupcakes kunnen er ook andere dingen in gebakken worden. Er kunnen natuurlijk andere soorten taartjes in, waaronder ook hartige taartjes met bladerdeeg, maar ook croissantjes kunnen erin gebakken worden. Bij sommige merken wordt er ook een boekje bij geleverd waarin verschillende recepten staan speciaal voor een cupcake maker. Het grote voordeel van zelf cupcakes maken is natuurlijk dat je zelf het recept op je allergieën kan aanpassen. Zo kunnen de cupcakes gewoon glutenvrij of notenvrij worden gemaakt.

Cake pops

Naast de cupcake maker is er in navogling van Bakerella intussen ook een nieuwe trend ontstaan: cake pops. Een mini-cupcakeje op een stokje. Cake pops zijn helemaal leuk om te versieren omdat je het complete cakeje kan omtoveren in iets moois. Voor de cake pops is ook een speciaal apparaat ontwikkeld: een Cake pop maker. Heb je zelf een cupcake maker of cake pop maker? Of ben je van plan er een aan te schaffen? Laat het ons weten en reageer!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jehierdan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 5 2012. Filed under Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 Comments for “Supersnel cupcakes maken”

 1. Een verademing voor iedereen die met voedselovergevoeligheid te maken heeft! Leuk dat jullie hier over geschreven hebben, het is echt een mooie tip voor mensen met een voedselovergevoeligheid.

 2. jammie, kom je even langs met eigen maaksel??

 3. ik heb hier over gelezen inderdaad. ik denk toch dat ik liever met de hand wil bakken, volgens mij zijn ze dan ook lekkerder (denk ik)

 4. @Des:
  In de oven gebakken blijft langer lekker en is iets luchtiger, zeker waar. Maar wanneer je met een voedselovergevoeligheid op locatie (bijvoorbeeld tijdens een verjaardagsfeestje maar ook op vakantie of zelfs op de camping) snel cupcakes wilt bakken en geen beschikking hebt over een (veilige) oven, dan is dit absoluut ideaal! De smaak is gewoon goed.
  Hartelijke groet,
  Larisse

 5. Wat een goed idee om hierover te schrijven Sarah!

 6. kun jij me zeggen welke cupcakemaker grote cupcakes geeft, want ik heb er 1 die kleintjes geeft. ik vind op verschillende sites wel dingen waarin ze de diameter aangeven maar dat zegt me niets. Ik heb het met mijn vorige aanschaf ook opgemeten en toen bleek dat ze anders meten dan ik verwacht had. ik had toen dus kleine cakejes. op zich niet erg maar ik zou graag grote hebben.

  alvast bedankt!

 7. Volgens mij heeft Tristar een cupcakemaker met grote cakejes, maar daar kan je er maar vier in 1 keer maken.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021