|

Tarwevrije rozijnen- kokoskoekjes

Karen Barnhoorn die we gisteren interviewden over haar deelnamen aan wie is de chef geeft je vandaag haar favoriete recept, tarwe en lactosenvrij

Ingrediënten
1 dl spa rood
40 gram maïsmeel
100 gram boekweitmeel
2 grote bananen
100 gram blauwe rozijnen
65 gram kokosrasp
2 afgestreken theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
30 gram koudgeperste zonnebloemolie
1 snufje zout

Materialen
Bakplaat,bekleed met bakpapier.
Oven op 200 graden C.

Bereiden
♥ In kom met vork bananen prakken.
♥ Rozijnen, kokosrasp en olie toevoegen. Roeren tot een smeuïge massa.
♥ Bloem, zout en bakpoeder boven massa zeven.
♥ Kort roeren en zoveel Spa toevoegen, dat een beslag gekregen wordt, dat iets dikker is dan oliebollenbeslag.
♥ Met twee eetlepels 16 hoopjes maken op bakblik.
♥ Midden in oven van 200 graden C.
♥ Ongeveer 20 min. bakken. Let op onderkant is eerder bruin dan bovenkant!

In plaats van boekweitmeel en maïsmeel kan ieder soort glutenvrij meel gebruikt worden. Hoeveelheid vocht wel aanpassen!

Ook lekker met toevoeging van stukjes noot of zonnebloempitten.

Posted by on september 30 2011. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021