|

Museumnacht Delft en Amsterdam

In Delft en Amsterdam is het al weer bijna zo ver, de museumnacht komt eraan! Een jaarlijks evenement waarbij allerlei musea en galeries ’s nachts tot een uur of twee open zijn voor iedereen met een museumnachtkaartje.

Wat is er tijdens Museumnacht te doen?

Zes uur lang is er gratis toegang bij de exposities die mee doen aan het evenement. Daarnaast zijn er overal in de stad optredens te vinden die kunnen wisselen van lezingen tot bandjes. Ook zijn er soms workshops, wedstrijden en dit jaar rijden er in Delft ook tuktuks rond die beschikbaar zijn voor de bezoekers. Meestal is er aan het eind van de avond ook een grote after party georganiseerd, waarbij je alleen wordt toegelaten met je museumnachtkaartje.

museumnachtOorsprong museumnacht

De museumnacht wordt intussen onder andere in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Leiden, Delft, Breda, Almere en Utrecht gehouden. Alle steden hebben een eigen stichting museumnacht die dit organiseren. Het concept van het houden van een zo’n nacht is afgekeken van Berlijn, waar ze Die Lange Nacht der Museen houden. Het doel van de nacht is om musea populairder te maken onder de jongeren.

Wanneer en waar?

Het verschilt per stad wanneer de nacht gehouden wordt, maar voor de eerstvolgende moet je snel zijn! Delft heeft hem namelijk op vrijdagnacht 24 oktober en Amsterdam op zaterdag 1 november. Vervolgens zijn Rotterdam, Leiden en Breda als eerste aan de beurt, in het voorjaar.
De prijs van de kaartjes verschillen per stad.

Posted by on oktober 20 2014. Filed under Geen categorie. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid