|

Succesvolle CfChamps 2012 race voor CF onderzoek

Afgelopen weekend was het zo ver: zaterdag 29 september was de allereerste editie van de CfChamps race, de race van 440 km in 24 uur. En met succes want met 38 deelnemers is er maar liefst €24.013,50 opgehaald voor onderzoek naar CF ofwel Cystic Fibrosis. En er komt nog steeds geld binnen!

Soepele start

De start verliep soepel, om 11 uur ’s ochtends waren alle teams al aanwezig en werd iedereen ontvangen met een kopje koffie. Er werden een aantal mensen geïnterviewd voor de videoblog van de organisatie. De teams ontvingen een GPS, de volgauto’s verdere instructies. Al snel begon het te kriebelen, werden de volgwagen ingeladen en werd er verzameld bij de start. Hier werden eerst groepsfoto’s gemaakt waarna er per team werd gestart. De start (en finish) was bij wielerparcours de Nedereindse weg in Utrecht, hier reden de  wielrenners eerst een klein ererondje over het terrein voordat ze de echte route gingen volgen en op weg naar Amsterdam gingen.

astma-allergie-cfSightseeing Volendam

De route die was uitgestippeld door mooie stukken langs het IJsselmeer en langs de typische bezienswaardigheden van bijvoorbeeld Volendam, Amsterdam en Sneek. De volgwagens konden niet op ieder moment de route volgen maar stonden in ieder geval bij iedere stop klaar om de wielrenners te bevoorraden.  Bij deze stops (7 in totaal) kregen de wielrenners even iets te eten en konden de fietsers even zitten. De stops waren ook bedoeld voor de estafette teams om even de fietsers te kunnen wisselen.

airmagazine-cystic-fibrosis

Cameraploeg voor de CfChamps

De finish was per team heel verschillend. De eerste teams, team NCFS, team Snel en team Èèsjde- Mergraote kwamen rond kwart voor 10 aan bij de finish. Team Buurman voor buurman kwam daarna om 10 over half 11 aan, gevolgd door team Indy en de Bikebikkels om half 12 en als laatste kwam team Dishman aan met een spannend einde om 10 voor 12. De fietsers werden als helden ontvangen en de cameraploeg van de organisatie, die onderweg ook al veel beelden had gemaakt, hadden meteen een interview met de teamleider van team Dishman.
Al deze beelden en alle foto’s die bij de start, finish en onderweg zijn gemaakt, staan (en deels komen nog) op de site van de CfChamps.spobsortocht-ijsselmeer-cfSuccesvolle race tegen Taaislijmziekte

Zoals je kon lezen was de eerste CfChamps race een succes en vraagt dit om herhaling. Dat gaat in juni 2013 komen! De race komt dan in juni, en niet in september, omdat het in juni langer licht blijft en dit voor de fietsers een stuk fijner is. Voor meer informatie hiernaar kan je naar info@cfchamps.nl mailen.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on oktober 3 2012. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid