|

Xolair blijft komende jaren vergoed

De afgelopen week verschenen er allerlei berichten over het schrappen uit het basispakket van dure medicijnen voor zeldzame ziekten als Pompe en Fabry. Ook het medicijn omalizumab (Xolair) werd hierin genoemd.

Omalizumab vergoed

Afgelopen december werd er door het CVZ al besloten dat Xolair  voorlopig vergoed zou blijven. Dit was een enorme opluchting voor iedereen die het medicijn zo enorm nodig heeft. Maar  al de berichtgeving omtrent de vergoeding van duurdere medicijnen en het vooruitzicht op een leven zonder Xolair zorgde voor veel mensen voor een hoop stress en slapeloze nachten. Gelukkig is er heel goed nieuws voor alle Air- girls met Xolair: het blijft de komende jaren beschikbaar voor mensen met ernstig allergisch astma.Dit berichtte het Astmafonds gisteren.

Nieuwe patiënten met ernstige allergie en Xolair

Gebruik je op dit moment Xolair? Er verandert er niets en je blijft het gewoon vergoed krijgen. En heb je enorm veel hevige allergieën waardoor je niet normaal kunt functioneren en je kwaliteit van leven laag is? Dan kun je, na een aantal testen, gewoon Xolair voorgeschreven krijgen.

Beeld: E. von Umwerth, F. Stip

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on augustus 3 2012. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Xolair blijft komende jaren vergoed”

  1. goed nieuwd dus voor de airgirls!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021