|

Eerste Kamer stemt tegen inperking van vrije artskeuze

En dat is goed nieuws! Het plan was namelijk dat zorgverzekeraars een polis zouden samenstellen waarin alleen behandelingen vergoed zouden worden van bepaalde specialisten. Airmagazine is blij met deze stemming!

Vrije artsenkeuze

Er is veel gedoe geweest om het plan van de Minister van Volksgezondheid. Het voorstel van Edith Schippers hield in dat zorgverzekeraars een polis konden aanbieden waarin alleen behandelingen van specialisten waarmee ze een contract hadden vergoed zouden worden. Hiermee zouden de zorgverzekeraars heel veel macht krijgen in het bepalen welke behandeling iemand wel of niet zou krijgen en bij welke specialist. Wij Air-girls komen best vaak bij een specialist  zoals een longarts of allergoloog en zijn erg gesteld op degene met wie we een langlopend contact aangaan. Dat een zorgverzekeraar zich daarmee zou gaan bemoeien zouden we ook veel te ver vinden gaan. Daarnaast willen we graag zelf kunnen kiezen welke specialist ons behandelt, omdat niet iedere specialist dezelfde behandeling of therapie aanbiedt.

Stemming in de Eerste Kamer

Op dinsdag 16 december is het plan van Minister Schippers gestrand in de Eerste Kamer. Een meerderheid stemde tegen. Een enigszins verrassende wending aangezien ze in eerste instantie de steun had van de coalitiepartijen. De stemming leidt tot nogal een probleem voor mevrouw Schippers omdat ze hiermee een besparing van 1 miljard euro in 2016 had begroot. En dat moet nu ergens anders vandaan komen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 17 2014. Filed under Health, Health care. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...