|

Tien tips voor het verminderen van eczeem

In mijn artikel  ” Wat is eczeem? ” kon je al veel lezen over deze vervelende aandoening. Maar wat doe je tegen de jeuk en hoe voorkom je meer eczeem? Ik geef je graag deze tien tips.

Minder last van je eczeem

Bij iets als eczeem is het nooit handig om zelf maar wat uit te proberen, je doet er goed aan om bij de huisarts langs te gaan om te kijken welke behandeling het beste voor jou is. Maar er zijn wel een aantal tips die bij de meeste vormen van eczeem kunnen helpen:

Vermijd contact met stoffen waar je overgevoelig voor bent!
Blijf niet te lang in het (warme) water. Wanneer je in het water bent geweest smeer je dan goed in met een crème, water en ook vooral zeep drogen je huid uit.
Droog je huid af door te deppen en niet d.m.v. wrijven.
Draag katoen in plaats van wol of synthetische stoffen (deze zorgen voor een jeukende huid) op plekken waar je last hebt van eczeem.
Koude en droge lucht zorgen vaak voor een droge schilferende huid, je kunt het weer natuurlijk niet veranderen, maar er wel rekening mee houden door goed te smeren.
Smeren, smeren en nog eens smeren!! Een eczeem huid bevat minder lipiden (huidvetten) daar door droogt de huid sneller uit. Door een droge huid is je huid sneller geïrriteerd en krijg je alleen maar meer last van eczeem.
Blijf smeren en blijf doorgaan met je behandeling. Zelfs wanneer je geen last hebt van je eczeem.
Zoek een vette, zo puur mogelijke zalf waar je goed tegen kan,veel stoffen in beautyproducten zijn slecht als je eczeem hebt. Het beste is gewoon een aantal producten uit proberen en kijken wat bij jou helpt
Ga op vakantie naar warme stranden! Zonlicht en de zee (zeezout) helpen goed tegen eczeem.
Lastig maar erg belangrijk: Blijf van je droge en kriebelende plekken af.

Mocht je nog vragen hebben laat dan een reactie achter, misschien kan ik helpen!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on oktober 11 2011. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Tien tips voor het verminderen van eczeem”

  1. Is de jeuk toch onhoudbaar dan doe ik vaak twee dingen:
    1) me omringen met zoveeeel mogelijk coolpacks.
    2) zwarte-thee-compressen maken: je zet zwarte thee, leg daar gesterriliseerde doekjes in en laat het even trekken. Ondertussen smeer je jezelf in met zalf. Afhankelijk van je de hoeveelheid plekken verspreid over je lichaam, ga je je nu inpakken (als je helemaal onder zit, heb je hulp nodig van iemand). Nadat je je hebt ingesmeerd leg je overal de warme(!) doekjes neer. Hier overeen leg je het liefst van die vochtopnemende matjes, maar anders zijn oude handdoeken ook goed (let wel op welke handdoeken je gebruikt van de theevlekken gaan er lastig uit) als allerlaatst laat je iemand je deken over je heen leggen en probeer dan te ontspannen. Ik val heel vaak in slaap. De thee maakt dat de zelf beter intrekt en zorgt ook voor een jeukstillend effect. Als je wakker wordt, of als je het stil liggen als mummie zat bent, dan moet je je nog een keer insmeren met vette crème en zal je merken dat je huid veel minder vurig is!

    Toen een Duitse dermatoloog mij dit voor het eerst voorschreef, dacht ik dat hij gek was, maar eerlijk is eerlijk het ontspant de rode huid, werkt als antijeukmiddel en maakt dat ik vaak een uurtje kan slapen (wat in jeukperiodes nogal een unicum is).

    SUCCES!

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid