|

Bonbon lamp van Ana Kras

Verlichting is essentieel in een ruimte, je kan simpelweg niet zonder. Des te belangrijker het is dat het ook nog eens mooi is om naar te kijken. Gelukkig is er totaal geen tekort aan verschillende soorten en stijlen lampen, maar soms kom je een ontwerp tegen dat je grijpt. Zo deed de Bonbon lamp van Ana Kras dat met mij.

Retro van nu

Ana Kras omschrijft haar Bonbon lampen zelf als ‘een familie’. Nou, deze familie is prachtig! Zowel van vormgeving als van kleur samenstelling. De getalenteerde Servische maakt ze zelf met de hand door gekleurde draden wol om een frame te draaien, wat resulteert in een opvallende vormgeving dat nog eens extra wordt benadrukt door het gebruik van felle kleurblokken en -accenten. De unieke lampen hebben iets retro’s maar horen helemaal thuis in een hedendaags interieur. Doordat de kap bestaat uit gespannen draden ontstaat er een levendig lichtspel. Het diffuse licht wordt onderbroken door kleine kiertjes die tussen de draden ontstaan.

Bonbon lampen en meubels

Naast deze Bonbon lampen maakt Kras ook nog ander klein meubilair, check op haar website haar collectie. Je zal dan ontdekken dat deze multi talent ook nog fotografeert, vormgeeft en illustreert. Iemand om in de gaten te houden dus! In elk geval worden haar lampen, tot nu toe, alleen nog op verzoek gemaakt waardoor elk stuk een one-of-a-kind is.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juni 14 2012. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Bonbon lamp van Ana Kras”

  1. lijkt wel of het uit een collectie van united colors of benetton komt

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021