|

De 3 leukste duurzame interieurtips

Van woontrend in 2010 tot een ware levensstijl. Being green is here to stay! Hier de 3 leukste manieren om duurzaamheid toe te passen op je interieur.

doe-het-zelf-studio-hergebruik-rietveldSloophouten designer meubels duur? Maak het zelf!

Prachtig die meubels van Piet Hein Eek maar voor velen onder ons niet bepaald financieel haalbaar. Steek je handen uit de mouwen en investeer je tijd (in plaats van je spaarrekening) in een uniek designer stuk door jezelf gemaakt. Met een beetje speurwerk op het web kom je talloze sites en tutorials tegen die je op weg helpen. Heb je liever één-op-één begeleiding? Ga dan voor een workshop. Ik ben erg gecharmeerd van de workshop ‘maak je eigen Rietveld stoel in een dag’, aangeboden door Studio Hergebruik in Rotterdam.

Recyclen is zo vorig decennium. Freecyclen gaat het worden!

milieubewust- freecycle-interieurMet het Engelstalige spreekwoord ‘One man’s trash is another man’s treasure’, is eigenlijk meteen alles gezegd. Verleng de levensduur van jouw oude meubels (en al je andere oude spullen) door er een ander blij mee te maken. Dat kan natuurlijk door een advertentie te plaatsen op Marktplaats of door een ritje te maken langs de lokale kringloopwinkel maar je kan het ook ruilen! Online community Freecycle maakt dit mogelijk. Wat 8 jaar terug begon als een klein initiatief in Tucson, Arizona heeft zich nu verspreid over 85 landen wereldwijd. In Nederland zijn er inmiddels Freecycle groepen ontstaan in Amsterdam, Delft, Arnhem en Valkenburg aan de Geul, spread the news!

101-woonideeën-zelf-maken-green-milieuBekijk het eens anders

Is je oude weckpot niet meer te gebruiken omdat de deksel al een tijdje stuk is? Misschien kan het nog dienst doen als vaas! En zo zijn er nog talloze dingen in en om het huis die nog een tijdje mee kunnen gaan, mits je er even wat denkwerk en creativiteit op los wil laten om er een andere functie voor te bedenken. Zo hergebruik ik glazen potjes (waar voorheen de sambal of pesto in zat) als waxinelichthouder en een leeg olieblik doet het nog prima als kekke plantenpot. Met een beetje styling maak je het helemaal eigentijds. In de woonbladen vind je genoeg inspiratie voor zowel eenvoudige als iets complexere ‘herfunctie’ ideeen. Mijn huidige favoriet spotte ik in de 101woonideeen, ‘maak van je oude lampenkap een designer tafeltje’.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on februari 12 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel