|

De O van wonen zit in de maand

Nog slechts een kleine anderhalve week voor de maand oktober weer aanbreekt. Het is niet voor niks dat oktober tevens woonmaand is, immers breekt het seizoen aan dat je steeds meer tijd  binnenshuis gaat doorbrengen. Voor de gehele woon- en interieurbranche hèt moment om alles weer even op scherp te zetten.

Buiten word het al kouder en in en om het huis begint alles zich langzaam te ontdoen van de zomer. Plaids en snuggies hangen weer over de leuning van de bank, winterkleden worden weer over de vloer gerold en rode en gele kleuren in de tuin verklappen de eerste tekenen van de herfst.

Landelijke Open Huizen Route
De huizenmarkt doet dit elk jaar in de vorm van de Landelijke Open Huizen Route dat dit jaar op zaterdag 1 oktober plaats vindt. Voor huizenliefhebbers een laagdrempelige manier om eens vrijblijvend in dat ene huis rond te kijken waar je altijd naar binnen gluurt als je de hond uitlaat (volgens mij heeft iedereen wel zo’n gluurhuis!). Voor veel huiseigenaren die hun huis te koop hebben staan het sein om het huis weer helemaal op orde te krijgen en potentiële kopers te trekken.

De beste tips om je huis te verkopen
Staat je huis te koop dan is de groeiende concurrentie vast en zeker merkbaar, des te belangrijker het is dat jouw huis opvalt! Hier volgen wat presentatie basics!
Het huis moet absoluut schoon en opgeruimd zijn. Je wilt laten zien dat het ruimtelijk en licht is.
Kijk nog eens kritisch naar de inrichting, hoe minder vol het staat hoe ruimer en frisser het oogt. Soms kan wat schuifwerk met meubels wonderen doen!
Een frisse lucht in huis is heel belangrijk! Dus ben je een roker of heb je huisdieren, dan is het belangrijk hier extra aandacht aan te schenken.
Schenk ook aandacht aan de details, dit is vaak de manier jouw huis onderscheidend te maken van die van je buurman.
Zorg voor zoveel mogelijk eenheid in je huis. Met een beetje styling kom je al een heel eind, dit kan vaak met spullen die je thuis al hebt staan maar vul dit gerust aan met wat nieuwe items. Ook met een klein budget kom je een heel eind.
Het is een pré gevoelsmatig alvast een beetje afstand te nemen van jouw huis. Uiteindelijk ga je ergens anders wonen dus je huidige huis steeds meer gaan zien als een verkoopobject helpt enorm (hoe cru het ook klinkt!).
Laat professionele foto’s maken! Dit geeft een veel positievere eerste indruk van je huis op internetsites.

Tip: de verkoopstylist
In Scandinavië begrijpen ze hoe het moet! Zie hier een voorbeeld van hoe een te koop staand huis bij onze noorderburen wordt gepresenteerd. Dé persoon om hierbij te helpen is een verkoopstylist. Niet alleen door de ervaring die hij of zij meeneemt maar vooral omdat een verkoopstylist iets kan wat een huiseigenaar zelf vaak niet goed kan: objectief kijken zónder de emotionele bagage van zelf in het huis te hebben gewoond!

Wil je meer tips en weten wat een verkoopstylist nog meer voor je kan betekenen? Check dan mijn blog op studio huisgemaakt.

Posted by on september 20 2011. Filed under Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “De O van wonen zit in de maand”

  1. Mijn snuggie ligt ook alweer op mijn bank! Handige tips hoor. Vreemd eigenlijk dat veel mensen daar allemaal niet aan denken als ze hun huis willen verkopen…

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid