|

Doe-het-zelf kleed “Dude”

Als je The Big Lebowski hebt gezien weet je dat er geen naam beter bij een kleed past dan De Dude. En de Dude is een kleed, een heel bijzonder rubberen kleed dat je zelf vorm kunt geven.

Stijlvolle badmat
Als je denkt aan een designer badkamer met alles erop en eraan waar je echt dat home spa gevoel wilt neerzetten dan denk je misschien op de allerlaatste plaats aan een badmat. Bij badmatten krijg ik namelijk altijd een beetje een beeld van een verwassen en gepild kleedje met onbekende vlekken die je er niet meer helemaal uit krijgt. Hmmm past niet echt in dat eerder geschetste beeld van die home spa. Totdat ik op de Woonbeurs Manon Juliette’s ontwerp ‘Dude’ zag liggen. Mooi en uiterst functioneel.


De Dude, the rug
De Dude is een modulair systeem gemaakt van gerecyclede vrachtwagen banden. Modulair want je kan een los onderdeel gebruiken als onderzetter op tafel maar schakel er een aantal aan elkaar en het is opeens te gebruiken als placemat. Met nog een beetje meer uitbreiding ontstaat opeens die eerder genoemde badmat, of je kan helemaal los gaan met schakelen tot een groot vloerkleed. Het leuke is dat bedenker Manon Juliette het ontwerpen eigenlijk volledig aan de gebruiker over laat. Je bepaalt zelf waar je het voor gebruikt, hoe het eruit ziet en hoe groot het wordt, hoe leuk! De Dude is ook nog eens heel hygiënisch want met wat zeep reinig je het eenvoudig onder de kraan en het kan zelfs in de vaatwasser.

Maak je eigen Dude
Het concept is echt perfect tot in de puntjes uitgedacht, want op haar website vind je een Do It Yourself pagina die hulp biedt bij het samenstellen van jouw eigen op maat gemaakte Dude. Door op de losse modules op je scherm te klikken kun je helemaal van tevoren uit dokteren hoe jouw Dude eruit gaat zien om helemaal perfect te passen in de beschikbare ruimte bij jou thuis. Juliette is ook bezig met een lederen uitvoering van de Dude. Ik ben fan!

Posted by on oktober 12 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Doe-het-zelf kleed “Dude””

  1. Hi Bianca, ik werd gewezen op je leuke artikel! Inmiddels is de Dude er nu ook in 7 mooie kleuren die onderling mooi mengen. Er was op de woonbeurs zoveel vraag naar kleur dat we gezocht hebben naar een materiaal wat aan de kwaliteitseisen voldoet en waarvan we van het restmateriaal weer hetzelfde product kunnen maken. Gelukt :-)! Fijn weekend! Manon

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021