|

Gespot op de Woonbeurs: de Dutch Design Chair

De naam zegt het al, de Dutch Design Chair is een stoel. Nou ja, het is eigenlijk eerder een krukje, nachtkastje of bijzetter dat in een mum van tijd is opgezet! Door de Volkskrant geprezen met vier sterren voor duurzaamheid en de New York Times vind het een ‘Standout creation!’.

Dutch Design Chair

De Dutch Design Chair is ontstaan uit het idee iets te willen bedenken voor het steeds maar weggooien van gebruikte cadeaudozen. Tim Vardy bedacht toen een cadeaudoos die je daarna om kan toveren tot een gebruiksvoorwerp. De GiftChair was geboren, later werd de naam omgedoopt tot Dutch Design Chair.

Duurzaam ontwerp

delfsblauw-krukje Het ontwerp is duurzaam door het materiaal gebruik ,want het bestaat voor 60% uit FSC gerecycled gecertificeerd karton en de overige 40% bestaat uit FSC gecertificeerd karton. Door die laatste 40% is het krukje sterk. Sterk genoeg om 200 kilo aan gewicht te dragen. Beetje overdreven misschien? Maar niet als je bedenkt dat het daardoor minstens een jaar lang intensief gebruikt kan worden in een kinderrijke omgeving. Voor de komende feestdagen aanschaffen als cadeaudoos en volgend jaar zomer in de tuin neerzetten als extra zitplaatsen voor bij al die barbecues! Verkrijgbaar in de zes verschillende uitvoeringen Boomstam, Sloophout, Stro, Kiezels, Wereld en Holland.

Check het handleiding filmpje en zie hoe het werkt! http://www.dutchdesignchair.com/handleiding.html

Aanbevolen artikelen:

Posted by on oktober 26 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Gespot op de Woonbeurs: de Dutch Design Chair”

  1. Wauw .. wat een leuk ding! Waar kan je die krukjes kopen? Inderdaad leuk idee voor de feestdagen!

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel