|

Inside the Inside Design perstoer

Met IJburg als een decor van moderne architectuur op de achtergrond ging afgelopen donderdag 22 september de Inside Design perstoer van start. Gebouw Total Identity was het startpunt van een bijna 3 uur durende route langs de highlights van IDA 2011. En highlights waren er zeker!

inside-design-amsterdam-airmagazine

Minimalistische en comfortabele studio
In van een chauffeur voorziene busjes werden we, een groep van zo’n 30 journalisten van allerlei media, naar de allereerste stop van de dag gereden.We werden warm onthaald in een minimalistisch ingericht maar comfortabel voelende moderne werkstudio annex keuken. Studio Aandacht, het creatieve bureau van Tatjana Quax en Ben Lambers, hield speciaal voor IDA open huis en exposeerde voor de gelegenheid hun favorieten van dit moment middels een pop-up gallery in huiselijke sferen. Meteen valt je oog op al het moois dat wordt tentoongesteld langs en op alle muren. Door een ondersteunend verhaal van Quax wordt het duidelijk dat dit een selectie is van haar favorieten van dit moment met als leidraad organisch. Tijd om foto’s te maken is er nauwelijks voor we weer terug naar de busjes worden begeleid om door te gaan naar de volgende stop. Check hier de lijst van tentoongestelde items en kunstenaars.

De jaren vijftig in een modern jasje
Van de Zwanebloemlaan gaan we verder richting Diemerparklaan waar we uitstappen bij expositieruimte De Key. Op de begane grond is, verspreid over een enorme casco ruimte, het werk van 17 verschillende jonge ontwerpers en bureau ’s te bewonderen. Bij binnenkomst wordt je blik meteen naar links getrokken, naar de mooi gestylede hoek waarin onder andere ontwerpen van Studio Ilse (een van mijn favorieten), De Intuïtiefabriek en Matthew Hilton (voormalig head designer van Habitat) zijn te zien. Alles bij elkaar laat het een tijdloos beeld zien van sober design met een nostalgische hang naar vintage jaren vijftig en zestig ontwerpen maar dan toch even helemaal in een modern jasje gestoken.

Van tafel naar boekenkast
Daar tegenover staat een robuuste en extra lange tafel van de hand van Melle Koot. De tafel, uit de ‘Make-a-new-collection’ collectie, toont een ingenieus modulair systeem dat een modelvoorbeeld is voor de hele cradle-to-cradle gedachte. Want heb je de tafel niet meer nodig, dan maak je er net zo makkelijk een stoel of boekenplank van!

Dromerig lichtobject
In een donker hoekje aan de andere kant van de ruimte loop ik langs een hypnotiserend werk van jong talent Susanne de Graef. Deze ruimtelijk ontwerper laat een beweegbaar lichtobject ‘Rhythm of Light’ zien. Het is dromerig mooi om naar te kijken! Ik kan het wel proberen uit te leggen maar check hier het filmpje en je snapt helemaal wat ik bedoel!

Friese nuchterheid
Een draai van 180 graden en ik sta meteen oog in oog met de collectie van Slowwood (gestyled door eerdergenoemde Studio Aandacht). Een Hollands label waarbij de Friese nuchterheid duidelijk terug is te zien in de eenvoud van de mooie ontwerpen.

Stilleven voor de iPhone
Achter een muur schuilt vervolgens een aparte ruimte dat helemaal is ingericht met ontwerpen van en door Nienke Sybrandy, Eva Schreuder en Jeroen Wand. Onder de naam ‘Het groeien der dingen’ wordt een ruimtelijk stilleven getoond waarbij er allerlei ontwerpen te zien zijn. Aan de rechter kant van dit ruimtelijke stilleven worden 3 kleinere stillevens getoond met als leuk detail een frame op maat van een iPhone waardoor je een perfecte shot van de stillevens kan maken. In de pop-up gallery werd eerder ook al aandacht besteed aan werk van zowel Wand als Sybrandy, namen om naar uit te kijken.

Gloeiend gebreid
We pakken de lift naar de eerste etage waar in verschillende ruimtes nog meer moois is te zien. We beginnen met een presentatie van Studio Jo Meesters waarin verschillende gebreide ontwerpen te zien zijn, van wandkleden tot gebreide lampen. Mooi detail van de gebreide lampen is dat het gebreide jasje na blijft gloeien nadat het licht uit is. Natuurlijk val ik helemaal voor de mooie poefs!

Nieuwe V&D collectie
Er is ook op de eerste etage van De Key teveel te zien om op te noemen waaronder een ingerichte ruimte door high-end keukenlabel Bulthaup en Carl Hansen & son, de nieuwe Re-design collectie van V&D, een jubileumexpositie van Gerard van den Berg en Label en ook een ruimte met presentaties van Vij5 met onder andere KrantHout van Mieke Meijer, dat in Air al eens eerder is vermeld.

In deel twee van Inside de Inside Design perstoer gaan we verder in het IJburg college, bedrijfsruimte IJ-Delta en Amvest.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on september 28 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...