|

Meervoudige verlichting

Ik heb iets met clusteren in het interieur. En dan heb ik het niet over het etaleren van je flessendopverzameling, maar ik heb het over het groeperen van mooie (soms alledaagse) dingen zodat het effect groter wordt. Die neiging heb ik vooral met lichtbronnen. Zo staan er in de wintermaanden bij mij geen losse waxinelichthouders verspreid door de ruimte maar verzamel ik al mijn houders, op een plek. Het effect is net zo hypnotiserend als dat van een open haardvuur. Boven mijn eettafel hangt een groepje van drie grote witte lampenkappen bij elkaar en boven het bed meerdere rijstpapieren bollen in verschillende formaten. Je krijgt dan een beetje het gevoel van een kroonluchter. Maar dan anders! Want al heb ik nooit van klassieke kroonluchters gehouden, ik heb wel altijd gehouden airmagazine-living-lampenvan het grootse, onalledaagse gevoel dat een kroonluchter aan een ruimte kan geven. Onderstaande voorbeelden zijn niet nieuw maar verdienen het om even opnieuw in de spotlight te worden gezet.

Minimalistische E27
Met de welbekende E27 lamp van Muuto kan je, compositiegewijs, alle kanten op. Het resultaat is een transparant en minimalistische ‘kroonluchter’ waarmee je een ruimte echt dat wauw- effect kan geven. De E27 is verkrijgbaar in heel wat kleuren dus je kan het helemaal aanpassen aan je eigen smaak.

Romantische slinger
Het Amerikaanse Pigeon Toe komt met een lampenslinger waarmee je dat speelse romantische gevoel van lampionnen in je tuin naar binnen haalt. De porseleinen kapjes zijn flinterdun en zorgen voor een mooi lichteffect.

airmagazine-interieur



Kroonluchter als statement piece
Met deze industriële zestienarmige kroonluchter zet je een echte statement. Naast indrukwekkend is hij lampen-licht-interieurook nog eens superpraktisch want je kan alle lampen naar wens positioneren en zo elk donker hoekje verlichten (als je Dear Ingo even zoekt in Google afbeeldingen, kom je allerlei verschillende positiemogelijkheden tegen). De kroonluchter is er in een zwarte en witte uitvoering. Het ontwerp komt van Ron Gilad voor Moooi en hoewel het nog maar zo’n 8 jaar oud is, wordt de kroonluchter nu al gezien als een designklassieker.
Het enige nadeel van (ook de moderne) kroonluchters, is dat het nogal wat stof aan kan trekken. Maar dat los je met een Swiffer Duster zo op.

Posted by on juli 13 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021