|

Modetrend Color Blocking wordt woontrend

Color Blocking was hot afgelopen zomer. Op menig catwalk was deze zorgvuldig gekozen wirwar aan kleuren te spotten en de bladen stonden er vol mee. Nu wordt deze trend doorgetrokken onze huizen in. Ik deel hoe jij Color Blocken snel en eenvoudig toe kunt passen.

Wat colorblocking is

Color Blocking is het combineren van – minimaal 2 maar het liefst meerdere – sterke en felle kleuren met elkaar.  Wil je echt even goed in de materie duiken dan vind je op www.colorblocking.nl veel meer info en voorbeelden over deze modetrend.  Het resultaat is in elk geval een bonte doch stijlvolle combinatie die zeker niet bedoeld is voor de gemiddelde muurbloem, je bent ongetwijfeld meteen het middelpunt van alle aandacht.

Colorblocking in huis

En dan nu hoe dit zich vertaalt naar onze leefruimtes. Zoals bij elke trend het geval is kun je het zo bont maken als dat je zelf wilt. Echte Color Blocking fans zullen niet schromen de trend tot in het extreme uit te voeren. Echter adviseer ik een wat subtielere vorm toe te passen (zodat de verveling niet snel toe slaat). Hier volgt mijn top 3 voor snel en makkelijk Color Blocken in huis.

Color Block de hal
Wil je wel graag Color Blocken maar doe je het liever niet in je huiskamer? Neem dan een ruimte waar je niet de hele dag in doorbrengt, zoals de hal. Door wand en trap of kast in contrasterende kleuren te verven maak je van de (vaak donkere en saaie) entree een vrolijk en warm welkom. De ruimtes waar je echt veel tijd doorbrengt hou je dan lekker zen.

Color Block je bank
Dit is zeker weten de snelste en meest makkelijke manier om Color Blocking toe te passen in huis. Koop wat extra kussens en wat bijbehorende hoezen in een assorti van felle kleuren en je hebt instant Color Blocking in de huiskamer.Color Block je kast
Menig woonkamer is voorzien van een grote open boekenkast, door je boeken op kleur te sorteren pas je in een mum van tijd Color Blocking toe en wordt je boekenkast opeens een grote woonaccessoire. Heb je geen open boekenkast of wil je het iets grondiger aanpakken? Verf dan een aantal deuren van een dichte kast in verschillende opvallende kleuren. Voor alle bovenstaande suggesties geldt dat het Color Blocken het meest tot recht komt wanneer je de ruimte verder rustig houdt en het combineert met wit. Have fun Color Blocking!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en winacties? Schrijf je in voor onze Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on april 12 2012. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

10 Comments for “Modetrend Color Blocking wordt woontrend”

 1. ik zeg nooit nee tegen wat extra kleur in huis :)

 2. [...] Modetrend Color Blocking wordt woontrend | Airmagazine. [...]

 3. Ik ook niet! Mijn huis is sowieso erg kleurrijk, dus ik ben helemaal voor colorblocking!

 4. Leuk kleur, alleen niet interessant wanneer je je huis zou gaan verkopen (bij koophuis dan, he)

 5. Nee, wil je je huis verkoop klaar houden/maken maar toch Color Blocken, dan zou ik voor de kussens gaan of voor de deurtjes van een dichte vrijstaande kast. Check mijn blog voor wat voorbeelden met vintage kastjes! http://www.studiohuisgemaakt.nl/2012/03/09/af-kijken-van-de-jaren-50-60-en-70/

 6. Helemaal mee eens.. Doelde ook meer op de foto met trap.. :)

  Gave kasten zeg!

 7. Ja leuk he?! Als ik ooit een nieuw huis koop en een kamer voor mijn zoontje in ga richten dan ga ik een vintage kast met verschillende kleuren blauw en groen color blocken :-)

 8. stom! kom er net achter dat ik een hele muur color block heb maar dan without the color maar dan in grijs tinten!

 9. Nu nog een grey block outfitje en je past in dit artikel :)

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid