|

Mudrooms, mooi en handig voor de Hollandse zomer

Geïnspireerd door het zomerse weer (lees: Hollandse regen) lijkt het mij de ideale gelegenheid de ‘mudroom’ in Nederland te introduceren. Een kamer die in de V.S. veel te vinden is en met name in de streken waar veel regen valt en dus veel modder ontstaat.

Geen bijkeuken
In de mudroom trek je je modderige schoenen en natte jas uit voordat je de leefruimte betreedt.Wat een mudroom anders maakt dan een gang is dat het een achter- of zijentree is (Wij zouden het eerder een bijkeuken noemen). Aangezien Nederlandse (rijtjes) huizen over het algemeen niet worden gebouwd met een zijentree, is het even creatief omgaan met de ruimte die je wèl hebt. Tijd om de gang een metamorfose te geven!

Maak je eigen mudroom
Om een mudroom in te richten heb je een paar dingen nodig:
♥ Zitplek, liefst met ruimte eronder of erin zodat je je natte schoenen rustig uit kunt trekken èn ze meteen kwijt kunt.
♥ Een ruime kapstok – zodat natte kleding voldoende ruimte heeft om te drogen.
♥ Opbergruimte voor onder andere handdoeken  om jezelf, de kids en misschien ook wel de hond mee af te drogen.
Met een paar goed uitgekozen items wordt je mudroom een ruimte om door een ringetje te halen.

Stylingtips
Een perfect begin is dit strak vormgegeven opbergbankje van het Amerikaanse Carlyle. Onder de zitting zit opbergruimte voor handdoeken en onder het bankje kun je mooi wat schoenen kwijt. Budgettip (en wat dichter bij huis te verkrijgen) is een vijfvaks Expedit van Ikea. Plaats het horizontaal en je hebt instant zitplek met opbergmogelijkheden. Met kledinghaken ‘The Dots’ van Muutowordt een wand met haken opeens een klein kunstwerkje. In zes kleuren te verkrijgen en eigenlijk te mooi om je jas overheen te hangen! Ook heel leuk is de vriendelijk geprijsde, twee meter hoge hangstam van Made by Gup.

Je kan je mudroom metamorfose zo ingewikkeld maken of eenvoudig houden als je zelf wilt. Hier nog wat voorbeelden voor zowel de groot- als klein behuisde.

Posted by on juli 20 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Mudrooms, mooi en handig voor de Hollandse zomer”

  1. Ze komen zeldzaam voor in de VS. Ik heb bijna overal gewoond in de VS (het zuiden, oosten, en middenwesten muv het westen) en in talrijke verschillende woningen maar heb dus tot nu toe nooit een mudkamer meegemaakt. Ik zet ook vraagtekens bij het praktische nut ervan aangezien de schoonmaak bij zo’n kamer (als het voordeel in de schoonmaak ligt) flink toe zal nemen en eventueel de besparingen op de woonkamer tenietdoen. Je kan net zo goed een plastic hoes leggen bij de deur in je woonkamer, ben je goedkoper uit.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021