|

De woontrend voor 2012: Oud en nieuw

In Amsterdam vind je De Droomkast,  Discovery zendt het programma Salvage Hunters uit  en op  Sbs 6 vind je Kirstie Allsopp die rommelmarkten afstruint en van oud nieuw maakt.  Upcyclen en recyclen is de  interieurtrend van 2012.

Nieuwe woontrend
Dat oud niet perse afgedankt hoeft te betekenen weten we inmiddels. Steeds terugkerende (design)klassiekers in de retro, vintage maar ook landelijke stijl hebben dat inmiddels bewezen.  Ook  jonge creatieve ondernemers zoals de jongens van De Droomkast bewijzen dat. Maar upcyclen of recyclen door onderdelen van verschillende stijlen weer bij elkaar te brengen tot een nieuw geheel is weer een nieuwe trend die het afgelopen jaar her en der al te bespeuren  was en wellicht in 2012 alleen maar nog meer gespot zal worden. Twee trendsettende ontwerpers die het afgelopen jaar werk hebben laten zien in dit toch wel nieuw genre zijn Jifke Heijster van Spinsellab en Theo Herfkens met zijn Oud Now collectie.oud-en-nieuw-thuis-meubelsOud now
De ontwerpen van Theo Herfkens zijn het afgelopen jaar al door veel populaire interieurblogs en goed gelezen woonbladen opgepikt. Zijn kasten zijn zo ongelooflijk interessant omdat ze juist zo simpel zijn. Door het ‘uitbouwen’ van een bestaand oud kastje met een strak vormgegeven nieuw deel heeft Herfkens een perfecte balans weten te vinden waarmee hij een oud meubeltje niet alleen helemaal naar deze tijd haalt maar waarmee je nog voor de komende decennia een bijzonder pronkstuk in huis hebt. Een Oud Now kastje wordt ook nog in een  tijdloze en moderne kleur of kleurencombinatie voor je afgewerkt. Super leuk is dat het ook mogelijk is om bij Theo zelf een oud kastje aan te leveren waarmee hij dan aan de slag gaat.  De ideale manier om dat tuttige kabinetje van tante Annie of dat oubollige dressoir van oma dat je hebt geërfd toch nog nuttig en ook weer helemaal mooi te maken. En zo’n gesloten kastje is ook nog eens heel handig om je spullen stofvrij aan het oog te onttrekken.

Huiselijke archiefkast
Jifke Heijster van Spinsellab gooit het over een andere boeg en wil met haar ontwerpen een huiselijk gevoel geven aan saaie kantoormeubels, in dit geval archiefkasten. Door een recht toe recht aan archiefkast te combineren met een  vintage of klassiek onderstel en een moderne afwerking krijg je een geheel nieuw en eigenwijs archiefkastje dat inderdaad zo huiselijk aandoet dat je het ook makkelijk als bijzettafel in je huiskamer kunt gebruiken. Of zet de “pup’ in je  slaapkamer  en gebruik het als nachtkastje. Zo  heb je geen rondslingerende medicijnen, crème en tijdschriften meer in je slaapvertrek en hou je alles makkelijker schoon.spinsellab-kastjes-als-bijzettafel Liefkozend  noemt ze haar creaties ‘Pup’ omdat het silhouet enigszins doet denken aan een huisdier.  Ik vind ze vooral heel erg leuk! Je kan de Pup collectie online bewonderen op de Spinsellab blog en als je de geweldig mooie  puppy’s in het echt wil zien en kopen kan dat in de Spinsellab studio in Utrecht.

Spinsellab
Wittevrouwensingel 95a
3514 AL Utrecht.

Wil je op de hoogte gehouden worden en meedoen aan alle  winacties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 28 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel