|

The Selby en je buurvrouw

Je huis helemaal inrichten zoals je het in je hoofd hebt is niet altijd even makkelijk, je hebt een idee maar dit komt in real life niet altijd goed tot uiting. De oplossing is om heel veel inspiratie op te doen. Dus kijken, kijken, kijken en nog eens kijken.

De mooiste interieurboeken

Pak een willekeurige boekhandel en je treft een flink assortiment aan binnen- en buitenlandse woonbladen aan waarin genoeg inspiratie te vinden is in de vorm van moodboards en afgestylde fotoreportages. Heel inspirerend maar het meest inspirerend vind ik eigenlijk nog wel de binnenkijkers. Een heerlijke inside glimpse bij echte mensen thuis, in realistische leefsituaties en praktische (en vaak) eenvoudige oplossingen. En het allerliefst kijk ik graag bij mensen naar binnen die een creatief beroep in de mode, architectuur of reclame uitoefenen. Zij komen vaak met nèt die andere oplossing voor dat ene woonprobleem. Plus dat het ook heel fijn is om te weten dat anderen dezelfde rommel ophopingen in huis kunnen hebben als jij. Kijk jij ook graag bij creatievelingen naar binnen? Dan is mijn top drie hotlist van (interieur)boeken echt iets voor jou. Bij mij staan ze in elk geval hoog op het wenslijstje.

Het boek Nederlandse architecten en hun huis van  Mirjam Bleeker, Frank Visser, Santje Kramer bevat een inspirerende mengeling van woonstijlen in de vorm van portretten van de architecten zelf en zijn of haar huis.

Belgische designers en hun interieur van Muriel Verbist, Diane Hendrikx gunt je een kijkje in de creatieve gedachtegang en van 15 Nederlandse designers op hun werk en manier van wonen.

Huize Wasson

The Selby is in your place van Todd Selby. Fotograaf Todd Selby fotografeert creatievelingen (designers, muzikanten, artiesten) in hun natuurlijke leefomgeving. Zelfs de studio van Karl Lagerfeld en het appartement topmodel Erin Wasson komen aan bod.

Het huis van Alexander Wang

Online woon inspiratie

Kun je niet wachten en begin je liever meteen met inspiratie opdoen? Todd Selby heeft ook een geweldige website waar je uren zoet mee bent en een van Nederlands grootste interieur blogs - Bloesem – heeft een rubriek ‘Let’s get personal’. Veel inspiratie plezier!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je deze gebruikt steun je Airmagazine.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

 

Bewaren

Posted by on augustus 9 2012. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid