|

Van catwalk tot kussen

Er gaat bijna geen zomer voorbij zonder dat de welbekende marineblauw en witte navy stripe wel een keer voorbij komt, hetzij in kleding of in de vorm van een stoelkussen. Afgelopen zomer had de navy stripe eindelijk wat concurrentie.
De multi- colour stripe is de nieuwe concurrent van de klassieke marine streep.  Afgelopen maanden al veel gezien op de catwalks en nu doorvertaald naar je huis. Want als het zonnetje weg blijft, zorgen we zelf toch gewoon voor wat nazomerse sferen in huis?

Studio Ditte doet het graag op de muur met een super vrolijk, tikkeltje nostalgisch, behang bestaande uit verschillende stroken kant en lint, dat van elk kinderhoekje meteen een feestje maakt.

In de meest recente editie van Elle Decoration een mooie fotoreportage over hoe  het met verf kan. Vlakken en strepen wisselen elkaar af in gewaagde kleurencombinaties.

Liever bescheiden toepassen? Dit kussen, verkrijgbaar via Anthropologie.eu is een goed begin. Is het je allemaal toch een beetje te bont? Om het wat rustiger te houden kies je voor een beperkt en natuurlijk warm kleurenpalet waar je tevens kleurrijk de herfst mee doorkomt. Door al het kleurgeweld juist niet af te wisselen met een witte streep hou je de look gewaagd en helemaal van nu. En out-of-the-box denken wat kleurcombi’s betreft is een pré. Voor kleurinspiratie kun je goed terecht op de websites van kleurfabrikanten als Histor en IJmcolour. Zo inspirerend, dat je meteen zin krijgt om aan de slag te gaan!

Foto 1,3: Elle – foto 2,4: VT wonen.

Posted by on augustus 24 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid