|

App met E-nummers; handig en gezond

airmagazine-gadget-astma-allergieVoor iedereen die een iPhone heeft is het boodschappen doen tegenwoordig heel makkelijk. Met alle apps die verkrijgbaar zijn in de App Store is de hele boodschappencultuur gedigitaliseerd. Lijstjes, recepten, producten, alles kun je er vinden. Maar wat zit er allemaal in het voedsel dat je in de supermarkt koopt ?

E- nummers
Allerlei smaak-  en kleurstoffen worden vaak toegevoegd aan de voedingsmiddelen om de smaak of houdbaarheid te verbeteren. Als je een kruidenmix, chips of pastasaus koopt  kun je op de verpakking van het product teruglezen welke stoffen er aan het product zijn toegevoegd, deze toevoegingen heten E-nummers. De E-nummers zijn codes die door de Europese Unie zijn opgesteld. Van alle stoffen die op deze lijst staan wordt aangenomen dat ze in de aangegeven hoeveelheden veilig zijn. Maar niets is minder waar, achter de E-nummers zitten vaak toch nog gevaarlijke stoffen die je zeker niet wilt eten.

bits-and-bites-airmagazine-allergie-astma

Nederlandstalige app
Met deze app kun je precies zien wat voor stof er achter de E-nummers schuil gaat. Er is al een aantal jaar een Nederlandstalige gids op de markt en deze informatie is nu dus verkrijgbaar als handige iPhone app. Zo kun je op elk moment heel snel opzoeken wat voor producten schadelijke E-nummers bevatten.

Naam: E nummers
Categorie: Gezondheid
Taal: Nederlands
Prijs: €2, 39
Er is ook een Lite versie te downloaden die helemaal gratis is.

Posted by on juli 10 2011. Filed under Bits& bites, Media, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

8 Comments for “App met E-nummers; handig en gezond”

 1. Waarom niet voor android in het nederlands?

  • op de android markt, te koop voor 1 euro, en bevat ook nog een produktenlijst met e vrije producten, en waar ze te koop zijn, super handig.

 2. Het ontwikkelen van een app was al zo tijdrovend en kostbaar, dat we wat terugschrikken om ook dat traject in te gaan voor Android. Bovendien komt nou nooit eens iemand melden: ik kan dat doen en dat kost zoveel…

 3. Logische vraag, maar ik moet zeggen dat één zo’n goede app al heel wat is toch?

 4. Zeker kwaliteit dat die app gemaakt is alleen het is ook zo wat om een Iphone te kopen voor 1 app

  Toch bedankt voor het antwoorden,

  Gr,

  Frank

 5. Deze word gesteund door appele.Er zijn ook andere telefoons voor een app.
  Ik heb zelf een i pod touch maar helaas geen visa kaart.Dus geen app.
  Wel een andriod tel die mij zeer goed bevalt.Omdat ik in de www zit kan er geen
  visakaart aangeschaft worden.Appele is net lockheed met steekpenningen,om hun product te promoten.

 6. Binnenkort komt er van deze gids ook een versie voor de android.. is in de maak.

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid