|

De vijf leukste kersthits

“Kerstmuts, kerstfeest, kerstbal, kerstboom” Zomaar een zin uit het kerstnummer van de Tokkies. Of “Ho Ho Ho Ho” van Katja Schuurman met de Jeugd van Tegenwoordig. In Brabant zeggen we rustig: “wa bende gij unne blije”. Daarom geef ik het gewoon toe en doe waar ik het beste in ben: meezingen met de beste  kerstliedjes tijdens deze decembermaand. Speciaal voor jullie mijn top-5 met de beste nummers ooit!

5. Driving home for christmas – Chris Rea

Zie je het voor je. Rijdend in je auto, op kerstavond, onderweg naar familie of vrienden, knapperend door de sneeuw door een donker landweggetje. De radio staat aan en je hoort op dat moment Chris Rea. Perfect! Zo krijg je gewoon nog meer zin om de komende dagen met je familie door te brengen.

4. Flappie – Youp

Zo’n twaalf jaar geleden vond ik het leuk om mijn moeder te helpen met de boodschappen voor kerst. Op zaterdag in de bomvolle supermarkten, slagers en kaasboeren. Gekkenwerk! Maar wat werd ik blij als we dan het verhaal van Flappie hoorde, wanneer we weer snel snel snel in de auto stapten. Verhalend, in het Nederlands en wat een prachtige versie ‘met publiek’. Als kind was ik met stomheid geslagen wanneer het nummer afgelopen was: had hij nou echt zijn vader …?

3. It’s gonna be a cold, cold christmas without you – Dana

Het liefste zou ik dit nummer op 1 zetten. Heerlijk meezingen, al is het natuurlijk voor iedereen veel en veel te hoog. Maar dit nummer heeft alles wat een kerstnummer moet hebben: rinkelende kerstbellen, een wanhopige stem en ik zie die eenzame vrouw thuis op de bank helemaal voor me. Voor dit nummer moet er buiten een pak sneeuw liggen, drink je binnen warme choco en pak je de cadeautjes uit die onder de boom liggen.

2. Have yourself a merry little christmas – Frank Sinatra and Judy

Het kerstfeest gaat in mijn ogen over het samenzijn, met mensen die je dierbaar zijn. Met de familie ’s middags aan de glühwein, lang tafelen en in de avonduren nog met vrienden doorzakken. Gewoon, ontspannen en zonder verdere verplichtingen. Met dit nummer op de achtergrond gaat het ook een beetje over jou. Frank zingt je toe en vertelt je een heerlijke kerst te hebben. Thanks Frank, will do!

1. All I want for Christmas – Mariah Carey

Ja hoor, op nummer één. Want zeg nu zelf. Hoe kun je haar nu overtreffen? Die hoge noten raakt ze nog steeds moeiteloos en iedereen gaat uit zijn dak. Over de top, hysterisch en vooral: kerstachtig. Het nummer wordt tenslotte niet zomaar in Love Actually gedraaid tijdens de kerstmusical!
Wat zijn jouw favo kerstnummer aller tijden? Zet ze hier gerust onder!

Ik wil bij deze alle Air-girls een heel fijne kerst wensen, vol geluk en lieve mensen om jullie heen. Daarnaast wens ik jullie ook meteen een zeer gelukkig 2013, op een goede gezondheid en zo min mogelijk bezoekjes aan specialisten en ziekenhuizen!

Kus San

Beeld: barnowlprimitives

Posted by on december 25 2012. Filed under Media, Media/Infotainment, Uitgelicht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “De vijf leukste kersthits”

 1. Ik word altijd heel stil van Jesus blood never failed me en het verhaal erachter. http://www.gavinbryars.com/Pages/jesus_blood_never_failed_m.html
  Best fout maar wel leuk is 8 days christmas van Destiny’s Child.
  Ik vind The Power of Love van Frankie goes to Hollywood ook kerstig en mijn nieuwe favoriet als het om de kerstgedachte gaat is One Love van Macklemore.
  En nu vergeet ik vast nog een heleboel nummers…

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

 • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
 • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
 • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
 • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
 • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
 • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
 • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...