|

Een Naet behandeling van Avital Elbaz

Na een indrukwekkende workshop familieopstellingen is het tijd voor de tweede therapie bij Avital Elbaz: NAET therapie (Nambudripad Allergy Elimination Technique), uitermate geschikt voor (voedings) allergieën, eczeem en astma.

Vandaag krijg ik hopelijk een goed beeld van wat een NAET behandeling inhoudt. Uiteraard heb ik niet de illusie vandaag volledig van mijn tarwe en koemelk intolerantie af te komen. Ik krijg slechts een voorproefje van de therapie: Eerst een check of mijn meridianen in balans zijn en dan of ik allergisch ben voor (een aantal van) de tien basis mineralen en vitaminen, de basis van alle voedingsmiddelen (door middel van kinesiologie). Dan volgt een behandeling van deze allergenen. Normaal gesproken volgt er dan een 25-uurs dieet, het testen van allergie voor voedingsmiddelen etc.

Succesvolle behandelingen
Avital’s interesse in de behandeling van allergieën kwam uit een persoonlijke hoek. Avital bleek, net als haar zus Tamara Elbaz, allergisch te zijn voor gluten: ‘Ik was doodmoe en had erg veel last van opvliegendheid en zij ook, waardoor het vaak botste tussen ons. Sinds we geen brood meer eten gaat het een stuk beter.’ Dit herken ik meteen. Ik vraag me af of het mogelijk is door NAET-therapie volledig van mijn intoleranties af te komen, zodat ik gewoon weer een halfje bruin bij de bakker kan halen. Volgens Avital zijn er in ieder geval wel beduidend minder klachten: ‘Ik combineer de NAET vaak met andere therapieën, zoals een familieopstelling. Zo haal je de energetische reden van de allergie weg, iedere behandeling die je daarna doet is succesvoller’. Volgens NAET is allergisch, intolerant of overgevoelig trouwens allemaal hetzelfde.

NAET in het kort
Volgens de NAET-methode is het verschijnsel allergie een reactie van een persoon op een bepaalde stof/emotie of persoon. Daarnaast kan een allergie op drie verschillende niveaus zitten (lichamelijk, fysiologisch of emotioneel). Voor een herstel van de energie-disbalans stimuleert Avital de meridianen: de banen die energie volgt in het menselijk lichaam. De behandeling is –kort gezegd – een correctie van de verkeerde reactie van het lichaam op de stof, zoals de reset van een computer.

karen-airmagazine-naet-allergieHoe werkt NAET
Wat daarna volgt doet inderdaad een beetje machinaal aan: Ik ga liggen op de behandeltafel en richt mijn linkerarm omhoog. Avital test mijn meridianen: met haar linkerhand raakt ze mijn meridianen aan en met haar rechterhand duwt ze met enige kracht mijn arm naar beneden. Bij sommige meridianen (hoofd!) is er geen weerstand en stort mijn arm op de behandeltafel. Bij anderen blijft hij gewoon rechtop staan.

Brain Body Balance Formula als bff
Bij een verzwakt meridiaan wrijft Avital om ze te versterken. Vervolgens krijg ik een flesje BBF (Brain Body Balance Formula) in mijn rechterhand gedrukt en gaat Avital mijn meridianen weer af. Vooral mijn maag krijgt speciale aandacht. Ik was die ochtend een beetje misselijk en dit zakt nu. Door mijn ‘hersen’ meridiaan te versterken, krijg ik een betere body-mind balans. Ik zal het hopelijk zo merken bij de autorijles die na de therapie op het programma staat.

Allergisch voor vitamine C
Dan krijg ik achtereenvolgens buisjes met o.a. calcium en vitamine C in mijn hand gedrukt, waarna Avital mijn arm weer naar beneden duwt. Ik blijk allergisch voor vitamine C, want mijn arm zakt weer als een plumpudding in elkaar, als ik dit buisje in mijn hand houd. Beetje onhandig met de winter voor de deur.

Wat volgt is een drukpuntmassage op mijn rug, terwijl ik het buisje BBF omklem: ’hiermee wrijf ik de boodschap in je lichaam, dat het zich niet langer hoeft te verzetten tegen de de vitamine C’. Avital zet haar woorden kracht bij met een trillend apparaatje dat ze tegen mijn meridianen drukt, ’om de informatie in te sluiten’. Hierna mag ik een twintig minuten blijven liggen, met de BBF in de hand.

Regulier en alternatief bij allergie
Hoewel mijn autorijles heel soepel ging, kom ik hier niet met verbluffende resultaten. Ik heb slechts een voorproefje gehad van een behandeling. Ik geloof overigens wel dat blokkades in energie mensen uit balans kunnen brengen en dat het mogelijk is die blokkades op te heffen door therapie. Wat betreft alternatieve therapieën is mijn credo: ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Of, om in de woorden van Avital te spreken:’ Ik hoop op een betere wereld waarin regulier en alternatief hand in hand kunnen gaan, want laten we nou eerlijk zeggen, als je onder de tram komt en je been ligt eraf dan is de beste plek echt een ziekenhuis, voor chronische klachten of voor preventie kun je je echter beter bij mij melden!’.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on december 16 2011. Filed under Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Comments for “Een Naet behandeling van Avital Elbaz”

  1. Wauw..7 van de 10 mensen heeft een gluten intolerantie!

  2. dat klopt karen. dezelfde cijfers gelden voor lactose!….vandaar dat ik iedereen adviseer geen gluten noch lactose te gebruiken…….

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid